2023, február 1.
4.2 C
Budapest
0 C
Moszkva

Musknak elege lett az ukránokból: mi csak követjük Melnyik ajánlását, aki elküldött a pics@ba

Jason Jay Smart, a posztszovjet térségre szakosodott amerikai politológus a Twitteren kommentálta Elon Musk Pentagonhoz írt levelét, amelyben kifejezte szándékát, hogy leállítja az Ukrajnának szánt Starlink hálózat finanszírozását, és havi 400 millió dollárt követel a katonai tárcától a projekt folytatásáért.

Jason megjegyezte, hogy Musk levele azután jelent meg, hogy Ukrajna leköszönő németországi nagykövete, Andrij Melnyik azt üzente Musknak az üzletember béketervére reagálva, hogy menjen a picsába.

Erre a bejegyzésre válaszolta azt Elon Musk, hogy mi csak követjük Melnyik ajánlását.

A milliárdos amerikai üzletember béketervével rendesen magára haragította az ukránokat és az ukrán támogatókat. Nem csak Melnyiktől érkezett nyomdafestéket nem tűrő üzenet, hanem szinte a teljes ukrán politikai elittől és a médiától is.

Musk béketerve szerint Ukrajnának le kell mondania a tévedésből ideiglenesen hozzákerült Krímről, semleges státuszúnak kell maradnia és ENSZ felügyelet alatt újra népszavazást kell tartani a 4 új orosz régióban. Itt hozzátette, hogy szerinte az eredmény nem fog változni.

Ezen a videón például Odesszában távolítják el Elon Musk fényképét arról az óriásplakátról, amelyen Ukrajna nemzetközi támogatóinak mondnak köszönetet.

Musk a folyamatos ukrán gyalázkodások során egy ponton neki rontott az ukrán parlamentnek is a Twitteren. Erről itt írtunk.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...