2023, január 30.
-1.4 C
Budapest
-2.5 C
Moszkva

Videó: Odesszában eltávolították Elon Musk fényképét Ukrajna támogatói közül

Az ukrán Odessza kikötőváros úgy tűnik, úgy döntött, hogy Elon Musk arcának nincs többé helye azokon a hirdetőtáblákon, amelyeken olyan nemzetközi hírességeket ábrázolnak, akik Kijevet támogatják a Moszkvával fennálló konfliktusban. A lépés azután történt, hogy a Tesla vezérigazgatója egy orosz-ukrán béketervet osztott meg.

“A hirdetési osztály eltávolítja Elon Musk fotóját azokról az óriásplakátokról, amelyekkel köszönetünket fejeztük ki azoknak, akik támogatták Ukrajnát” – írta az odesszai közigazgatás a Telegramon.

Egy videót is közzétettek, amelyen egy munkás látható, amint egy nagy darab kék papírt ragaszt a milliárdos arcára.

Egyes médiaorgánumok azt állították, hogy a lépéssel nemcsak Musk képét távolítják el, hanem egész óriásplakátokat, amelyeken olyanok is szerepelnek, mint Benedict Cumberbatch, Emilia Clarke és Leonardo DiCaprio.

Musk október elején került összetűzésbe ukrán tisztviselőkkel és a közösségi média felhasználóival, miután béketervet javasolt a Kijev és Moszkva közötti konfliktus rendezésére. Szerinte Oroszországnak “az ENSZ felügyelete mellett újra kellene szerveznie az elcsatolt régiók választásait”, míg Ukrajna semlegességre kötelezné magát, és le kell mondania a Krímre vonatkozó igényéről.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ötletre úgy reagált, hogy a Twitteren közvélemény-kutatást indított, amelyben azt kérdezte követőitől, hogy “melyik Elon Muskot” “kedvelik jobban” – azt, “aki Ukrajnát támogatja”, vagy azt, “aki Oroszországot”. Kijev leköszönő németországi nagykövete, Andrij Melnyik ennél sokkal tovább ment, és azt mondta az amerikai milliárdosnak, hogy “húzzon a picsába”.

Néhány nappal ezután az ukrán hadsereg állítólag problémákat tapasztalt a Starlink kommunikációs rendszerével. Musk SpaceX cége 80 millió dollár értékben adományozott Starlink terminálokat Kijevnek a konfliktus kezdetén, a kijevi csapatok pedig nagyban támaszkodtak a rendszerre a kommunikációban.

A hír olyan találgatásokra adott okot, hogy ez lehetett a techvállalkozó bosszúja a békeajánlatának elutasításáért. Musk azonban ezeket a pletykákat “rossz tudósításként” utasította el.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...