2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Moszkva: Az USA hírszerzési információkat ad Kijevnek a Donbasszban található célpontokról

Washington nemcsak nagy hatótávolságú, nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszereket (HIMARS) szállított Kijevnek, hanem hírszerzési információkat is szolgáltat a célpontokról a Donbasszban, sőt “nem hivatalosan” oktatókat is küldött Ukrajnába, hogy segítsenek a célzásban – állította csütörtökön az orosz külügyminisztérium.

Moszkva azt állítja, hogy az ukrán kormány az amerikai gyártmányú fegyverek segítségével utasította a csapatokat, hogy lőjék a Luganszki és a Donyecki Népköztársaságok civil lakosságát.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova egy moszkvai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ukrán erők “az utóbbi időben minden fronton” amerikai szállításokból származó HIMARS rakéta-sorozatvető rendszereket használtak. Hozzátette, hogy Washington aktívan megosztotta Kijevvel a célpontokról szóló hírszerzési információkat, sőt “nem hivatalosan kiképzőket is küldött, akik segítettek a kijevi rezsim képviselőinek a helyes célzásban”.

Zaharova az ukrán ágyúzások legutóbbi fellángolását az amerikai gyártmányú rakétarendszerek leszállításával hozta összefüggésbe.

Megjegyezte, hogy az ukrán hadsereg “nyilvánvalóan parancsot kapott Kijevtől, hogy habozás nélkül használja az említett rakétavetőket a civilek ellen”.

Szintén csütörtökön az orosz külügyminisztérium közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy Moszkva “folytatja a műveletet az Egyesült Államok és szövetségesei azon kísérletei ellenére, hogy “megerősítsék Ukrajna biztonságát””.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...