2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Ukrán rakéta-sorozatvetők hangárját “Kalibrálták” az oroszok

Az elmúlt 24 órában az orosz fegyveres erők Zaporizzsjában ukrán rakéta-sorozatvető rendszerekkel felszerelt hangárokat, Harkov közelében egy szakasz amerikai tarackot semmisítettek meg, és két repülőgépet lőttek le – közölte az orosz védelmi minisztérium újságírókkal.

“Július 13-án a Zaporizzsja városában lévő nagyfeszültségű berendezéseket gyártó üzemnél, nagy pontosságú, tengerről indítható Kalibr cirkálórakéták megsemmisítették az ukrán fegyveres erők 45. tüzérdandár hangárokban elrejtett rakétaindító járműveit” – áll a jelentésben.

A tüzérségi erők Szlovjanszk közelében egy rakéta-sorozatvető üteget, a Donyecki Népköztársaságban lévő Mikolaivka falu közelében egy szakasznyi ilyen rakétarendszert, a Harkov melletti Pervomaiske faluban pedig egy szakasznyi amerikai M-777-es tarack lőállásban lévő tüzérséget talált el.

Orosz vadászgépek lelőttek két ukrán repülőgépet, egy Szu-24-est Szlovjanszk felett, és egy MiG-29-est a DNR-ben lévő Troitske falu közelében. A légvédelmi egységek a maguk részéről 12 drónt semmisítettek meg, valamint két Tocska-U rakétát és hat Uragan többszörös rakétaindítót fogtak el Nova Kahovka közelében.

Ezenkívül a DNR a 35. tengerészgyalogos dandár, az 54. gépesített dandár, a 81. repülődandár és a Tetra 109. dandár egységeinek ideiglenes telepítési pontjaira csapott le Bereznehuvate falu közelében, a Mikolajivi területen, Konsztantyinovka és Kramatorszk közelében. Ezeknek az alakulatoknak az összvesztesége elérte az ezer főt, valamit megsemmisült több mint száz darab fegyverzet és katonai felszerelés.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna nácimenteesítésére és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR erőivel együtt teljes mértékben felszabadította a Luganszki Népköztársaságot és a Donyecki terület nagy részét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...