2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Vucic: az ukrán konfliktus egy világháború, ahol a Nyugat Oroszország ellen harcol

Az ukrajnai konfliktus egy világháború, ahol a Nyugat az ukrán katonákon keresztül harcol Oroszország ellen – jelentette ki szerdán Aleksandar Vučić szerb elnök.

“Meg kell értenünk, hogy a világháború közepette el kell vetni minden olyan kijelentést, hogy ez egy regionális vagy helyi háború. Az egész nyugati világ az ukránokon keresztül harcol Oroszország ellen. Ez egy globális konfliktus” – mondta a helyi Pink TV-nek adott interjújában, amelyből a TASZSZ hírügynökség idéz.

A szerb államfő szerint az ukrajnai helyzet a Balkánra is sokatmondó. Megfogadta azonban, hogy Szerbia nem kíméli majd az erőfeszítéseket, hogy megőrizze a békét a térségben.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én különleges katonai műveletet jelentett be a Donbassz köztársaságok vezetőinek segítségkérésére. Hangsúlyozta, hogy Moszkva nem tervezi ukrán területek megszállását, hanem az ország demilitarizálását és nácimentesítésér tűzte ki célul. Ezt követően a nyugati országok kemény szankciókat vezettek be Oroszország ellen és sokszorosára növelték az Ukrajnába irányú fegyverszállításokat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...