2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Meghalt két amerikai a Donbasszban, akik az ukrán erők oldalán harcoltak

Nemrég a Donbasszban megöltek két amerikai állampolgárt, akik az ukrán fegyveres erők oldalán harcoltak – közölte az amerikai külügyminisztérium szóvivője az ABC Newsnak.

“Megerősíthetjük, hogy két amerikai állampolgárt öltek meg a közelmúltban a Donbassz térségében” – mondta a külügyminisztérium egyik tisztviselője.

A halottak nevét nem közölték.

Júniusban a Külügyminisztérium megerősítette Steven Zabelski amerikai állampolgár ukrajnai halálát, és ismételten felszólította honfitársait, hogy tartózkodjanak az országba történő utazástól.

Oroszország február 24. óta különleges hadműveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a végső cél a Donbassz felszabadítása és olyan feltételek megteremtése, amelyek garantálják Oroszország saját biztonságát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.