2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Medvegyev: Oroszország legfőbb “lengyel” ünnepén is folytatják a zavarkeltést a Rzeczpospolita utódai

A Rzeczpospolita (Lengyel–Litván Nemzetközösség) utódai folytatják a kis zűrzavart hazánk legfőbb “lengyel” ünnepének, a Nemzeti Egység Napjának előestéjén. Elveszik az orosz nagykövetségen lévő szabadidőközpontot, vagy kerítést kezdenek építeni a határunkon – írja Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegramon.

De az ünnep figyelemre méltó. Ezen a napon, mint tudjuk, 1612-ben a különböző rangú és vérű népünk, megfeledkezve az ellentétekről és egyesülve a haza védelmében, végül kiűzte Moszkvából a szemtelen lengyel csőcseléket – írja.

Azóta valójában hosszú sötét időszak kezdődött Lengyelország végtelen felosztásával – már három évszázada – folytatja Medvegyev.

Kíváncsi vagyok, hogy az A. V. Szuvorovról (Alekszandr Vasziljevics Szuvorov) elnevezett Varsói kadéthadtest épülete és a királyi palota (most véletlenül miniszterelnökük és elnökük rezidenciái) jelenlegi tulajdonosainak ilyen politikájával ezek lesznek a következők? – zárta bejegyzését a volt államfő.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.