2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva
Array

Lesznek új szankciók Oroszország ellen vagy nem? Úgy tűnik, egyelőre nem, mert “visszafelé is elsülnek” azok gazdasági hatásai

Nem valószínű, hogy döntenek jövő hétfői brüsszeli tanácskozásukon az EU-országok külügyminiszterei az Oroszországgal szembeni szankciók esetleges szigorításáról uniós források szerint.

Ez az álláspont azért érdekes, mert az EBESZ „egyre inkább látszólagosnak” minősíti az ukrajnai tűzszünetet.

A jövő heti uniós találkozón nyilvánvalóan szó lesz ugyan Ukrajnáról, de nincs az asztalon Oroszország ellen irányuló, előkészített szankciószigorítási tervezet.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa viszont szerdán este megvitatja az ukrán válságot, éppen az országban feltűnt – állítólagosan – orosz harckocsik miatt.

Érdekes Merkel álláspontja is: Az erősödő ukrajnai harcok ellenére sem akar további szankciókat bevezetni egyelőre az Európai Unió Oroszország ellen, írja a Süddeutsche Zeitung.

Merkel szerint az elsődleges cél az, hogy fenntartsák a szeptember óta érvényes, ám törékenynek bizonyuló fegyverszünetet az ukrán hadsereg és a kelet-ukrajnai felkelők között. Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a fegyveres harcok kiújulását mindenképpen meg kell akadályozni, utalva ezzel az ukrán-orosz határ mentén érzékelhető, az elmúlt napok beszámolói szerint fokozódó fegyveres mozgolódásra.

Viszont a szankciók szigorítása Oroszország ellen most nem aktuális, úgy tűnik ,mert azok visszafelé is elsülnek, hiszen a német gazdaság teljesítőképességét is károsan befolyásolják.

 

http://www.sueddeutsche.de/politik/konflikt-mit-russland-merkel-schliesst-neue-sanktionen-aus-1.2215072

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó