2022, augusztus 12.
25 C
Budapest
23.7 C
Moszkva
Array

Lesznek új szankciók Oroszország ellen vagy nem? Úgy tűnik, egyelőre nem, mert “visszafelé is elsülnek” azok gazdasági hatásai

Nem valószínű, hogy döntenek jövő hétfői brüsszeli tanácskozásukon az EU-országok külügyminiszterei az Oroszországgal szembeni szankciók esetleges szigorításáról uniós források szerint.

Ez az álláspont azért érdekes, mert az EBESZ „egyre inkább látszólagosnak” minősíti az ukrajnai tűzszünetet.

A jövő heti uniós találkozón nyilvánvalóan szó lesz ugyan Ukrajnáról, de nincs az asztalon Oroszország ellen irányuló, előkészített szankciószigorítási tervezet.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa viszont szerdán este megvitatja az ukrán válságot, éppen az országban feltűnt – állítólagosan – orosz harckocsik miatt.

Érdekes Merkel álláspontja is: Az erősödő ukrajnai harcok ellenére sem akar további szankciókat bevezetni egyelőre az Európai Unió Oroszország ellen, írja a Süddeutsche Zeitung.

Merkel szerint az elsődleges cél az, hogy fenntartsák a szeptember óta érvényes, ám törékenynek bizonyuló fegyverszünetet az ukrán hadsereg és a kelet-ukrajnai felkelők között. Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a fegyveres harcok kiújulását mindenképpen meg kell akadályozni, utalva ezzel az ukrán-orosz határ mentén érzékelhető, az elmúlt napok beszámolói szerint fokozódó fegyveres mozgolódásra.

Viszont a szankciók szigorítása Oroszország ellen most nem aktuális, úgy tűnik ,mert azok visszafelé is elsülnek, hiszen a német gazdaság teljesítőképességét is károsan befolyásolják.

 

http://www.sueddeutsche.de/politik/konflikt-mit-russland-merkel-schliesst-neue-sanktionen-aus-1.2215072

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....