2022, augusztus 11.
28.3 C
Budapest
25 C
Moszkva
Array

Most érdemes autót venni az oroszoknak

A gyenge rubel és a kormány használtautó-prémium programja segíti az autóeladásokat Oroszországban, így októberben lassult az értékesítés visszaesésének üteme.

Míg szeptemberben 20 %-kal csökkentek az autóeladások éves szinten, októberben már csak 9,9 %-kal, így 211,365 gépjárművet értékesítettek. Április óta ez az első hónap, amikor egyszámjegyű a visszaesés üteme a gazdasági lejtmenet által egyik legjobban érintett területen.

A kormány szeptembertől december végéig tartó roncsprémium programjának keretében a hatévesnél idősebb járművüket újra cserélők kedvezményeket kapnak. A támogatás összege 40 ezertől 350 ezer rubelig, 213 ezer forinttól 1,865 millió forintig terjed.

“Az októberi eladások messze vannak az ideálistól, de előrelépés történt az utóbbi hónapokhoz képest” – kommentálta az adatokat Jörg Schreiber, az Oroszországban tevékenykedő, több mint 600 európai vállalatot tömörítő érdekképviseleti szervezet, az Európai Üzleti Szövetség (AEB) elnöke szerdai közleményében. 

“A viszonylagos növekedés oka a gyenge rubel és a használtautó-program, amely az orosz modellek eladását segíti” – tette hozzá, megjegyezve, hogy a két tényező hatása ideiglenes, de a novemberi adatoktól további javulást várnak.

Az október végéig tartó tíz hónapban 12,7 %-kal csökkentek az új autó- és könnyűgépjármű-eladások Oroszországban az egy évvel korábbihoz képest, így 1,99 millió járművet értékesítettek.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....

Kína: Washington célja az ukrán konfliktus elhúzódása

Washington arra törekszik, hogy minél tovább elhúzódjon az ukrajnai konfliktus, hogy meggyengítse Moszkvát - mondta Kína oroszországi nagykövete. A TASZSZ orosz hírügynökségnek szerdán adott interjújában...

Vidáman pezsgőzött Klicskóval Kijevben a német miniszter, most bocsánatot kért

Nancy Faeser német belügyminiszter bocsánatot kért, miután július végi ukrajnai útja során egy pohár pezsgővel a kezében pózolt egy vidám fotón. "Megbántam a fotót" -...