2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva
Array

Most érdemes autót venni az oroszoknak

A gyenge rubel és a kormány használtautó-prémium programja segíti az autóeladásokat Oroszországban, így októberben lassult az értékesítés visszaesésének üteme.

Míg szeptemberben 20 %-kal csökkentek az autóeladások éves szinten, októberben már csak 9,9 %-kal, így 211,365 gépjárművet értékesítettek. Április óta ez az első hónap, amikor egyszámjegyű a visszaesés üteme a gazdasági lejtmenet által egyik legjobban érintett területen.

A kormány szeptembertől december végéig tartó roncsprémium programjának keretében a hatévesnél idősebb járművüket újra cserélők kedvezményeket kapnak. A támogatás összege 40 ezertől 350 ezer rubelig, 213 ezer forinttól 1,865 millió forintig terjed.

“Az októberi eladások messze vannak az ideálistól, de előrelépés történt az utóbbi hónapokhoz képest” – kommentálta az adatokat Jörg Schreiber, az Oroszországban tevékenykedő, több mint 600 európai vállalatot tömörítő érdekképviseleti szervezet, az Európai Üzleti Szövetség (AEB) elnöke szerdai közleményében. 

“A viszonylagos növekedés oka a gyenge rubel és a használtautó-program, amely az orosz modellek eladását segíti” – tette hozzá, megjegyezve, hogy a két tényező hatása ideiglenes, de a novemberi adatoktól további javulást várnak.

Az október végéig tartó tíz hónapban 12,7 %-kal csökkentek az új autó- és könnyűgépjármű-eladások Oroszországban az egy évvel korábbihoz képest, így 1,99 millió járművet értékesítettek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó