2022, augusztus 19.
31.9 C
Budapest
24.2 C
Moszkva

Moszkva: minden amerikai harci gépet lelövünk, amelyik veszélyezteti katonáinkat

Az orosz légvédelmi és rakétaelhárító rendszerek Szíriában készen állnak lelőni minden “azonosítatlan repülő objektumot”, ha azok légicsapást mérnének a szíriai kormányerők pozícióira – közölte az orosz védelmi minisztérium szóvivője Igor Konasenkov.

A vezérőrnagy arra az október 6-án nyilvánosságra került lapértesülésekre reagált, amely szerint az Egyesült Államok kormánya újra a szíriai hadsereg elleni légicsapás lehetőségéről tárgyal.

Konasenkov hozzátette, hogy a legtöbb orosz katona szárazföldi egységekben teljesít szolgálatot, akik humanitárius segélyszállítmányokat szállítanak a szomszédos kormányerők által irányított területekre.

Minden rakéta és légitámadást a szíriai kormányerők által ellenőrzött terülten egyértelműen az orosz katonák elleni fenyegetésként értékelünk – mondta a szóvivő.

Elmondta, hogy az Sz-300 és Sz-400-as légvédelmi rendszerek, melyek hatótávolsága eléri a 400 kilométert garantálják az orosz katonák biztonságát a hmejmími és a tartúszi bázisokon.

Megtettük a szükséges intézkedéseket Szíriában, hogy kizárjuk a lehetséges “tévedéseket” az orosz katonák és az orosz katonai létesítményekkel kapcsolatban, a szeptember 17-i Dajr ez-Zaurban történ események után – mondta a szóvivő. Konasenkov itt arra az amerikai bombázásra utalt, amely Washington szerint tévedésből a szíriai hadsereg pozícióit támadták. Az amerikai légicsapásban 62 szír katona vesztette életét és több mint 100 megsérült.

Orosz szakértők szerint a védelmi minisztérium kijelentései egyértelmű figyelmeztetés, amely megelőző szerepet szolgál. Az orosz hadsereg egyértelművé tette, hogy az orosz vagy a szíriai erők elleni támadást Oroszország elleni agressziónak tekintik.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...

Videózott a kanadai zsoldos az ukrán fronton, majd elmenekült Ukrajnából

A nemrégiben Herszon közelében végrehajtott bevetés - amelyet részben a National Post rendelkezésére bocsátott, a harci káoszról készült egyperces videófelvétel is megörökít - Paul...