2023, december 7.
1.1 C
Budapest
-11.1 C
Moszkva

Zaharova: az ukrán reakciók a híd rongálására terrorista természetű

Ukrajna reakciója a krími hidat megrongáló robbanásra a vezetés “terrorista természetéről” tanúskodik – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. A hidat lezárták a forgalom elől, miután szombaton kora reggel felrobbant egy teherautó.

“A kijevi rezsim reakciója a polgári infrastruktúra lerombolására terrorista természetéről tanúskodik” – írta Zaharova a Telegramon néhány órával a robbanás után.

Ukrán tisztviselők nem vállalták a felelősséget a robbanásért, de Volodimir Zelenszkij elnök egyik tanácsadója, Mihajlo Podoljak korábban a Twitteren arra figyelmeztetett, hogy ami a Kercsi hídnak nevezett hídon történtek, az “csak a kezdet”.

Az ukrán védelmi minisztérium is azt tweetelte, hogy “a Moszkva rakétacirkáló és a kercsi híd – az ukrán Krímben lévő orosz hatalom két hírhedt szimbóluma – megsemmisült. Mi a következő a sorban, ruszkik [oroszok]?”.

Oroszország fekete-tengeri zászlóshajója, a Moszkva áprilisban süllyedt el Odessza partjainál. Moszkva szerint tűz ütött ki a fedélzeten, amely lőszerek felrobbanását okozta. Kijev azonban azt állította, hogy a cirkálót találat érte.

A Moszkva és Kijev közötti konfliktus február végi kirobbanása óta különböző ukrán tisztségviselők többször is megígérték, hogy megtámadják a Kercsi hidat, amely az orosz Krím félszigetet köti össze az ország Krasznodari területével.

A robbanás Európa leghosszabb hídján helyi idő szerint reggel 6 óra körül történt, ami a híd járművek által használt részén az út részleges beszakadásához vezetett. A párhuzamos vasúti szakaszon is tűz ütött ki, ahol hét üzemanyagtartály gyulladt ki.

Az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság közölte, hogy egy teherautó robbant fel, miközben a 19 kilométer hosszú építményen haladt. A helyszínen készült térfigyelő kamerák felvételein szintén látható volt egy jármű felrobbanása.

A tüzet már eloltották, a robbanás okozta károkat pedig felmérik. A krími hatóságok közölték, hogy a híd javításának idejére kompjáratokat biztosítanak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: Oroszország az ukrajnai győzelme után a NATO-t fogja megtámadni

Ha Oroszország győz az ukrajnai konfliktusban, akkor olyan helyzetbe kerülhet, hogy támadást indíthat a NATO ellen, amely globális konfliktust válthat ki az amerikai csapatok...

Ukrán képviselő: Ukrajna NATO-csatlakozásai reményei szertefoszlottak

Ukrajnának gyors NATO-csatlakozással kapcsolatos reményei szertefoszlottak - jelentette ki kedden a Telegramban Olekszij Honcsarenko, a Verhovna Rada (ukrán parlament) egyik tagja. Azt állította, hogy...

Reuters: Ukrajna új fegyver kívánságlistát adott át az Egyesült Államoknak

Az ukrán hadsereg egy listát adott ki azokról a fegyverekről, amelyeket a következő hónapokban szeretne megkapni Washingtontól, beleértve számos olyan új fegyvert, amelyek nem...
spot_img

Videó