2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Legkevesebb 13 civil vesztette életét Donyeckben az ukrán ágyúzás során (videó)

Tizenhárom ember halt meg az ukrán erők donyecki ágyúzása következtében – közölte Alekszij Kulemzin, a város polgármestere.

Az előzetes adatok szerint 13 civil halt meg  – írta a városvezető a Telegram-csatornáján.

A polgármester később pontosította, hogy a támadás áldozatai között két gyermek is volt. Nyolc ember megsérült.

A trolibuszforgalom ideiglenesen leállt az ágyúzások közelében. A hatóságok azt tanácsolták a lakosoknak, hogy ne hagyják el otthonaikat.

Szintén a lövések miatt tűz ütött ki a donyecki Kirovszkij kerület Sokol piacának kereskedősoraiban.

A Donyecki Népköztársaság vezetője, Gyenisz Pusilin szerint az ukrán csapatok “szándékosan lőttek olyan helyekre, ahol civilek gyülekeznek”.

Az ukrán fegyveres erők 12:15 és 12:23 között összesen kilenc 155 milliméteres lövedéket lőttek ki a város Kujbisevszkij kerületére.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó