2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

Legkevesebb 13 civil vesztette életét Donyeckben az ukrán ágyúzás során (videó)

Tizenhárom ember halt meg az ukrán erők donyecki ágyúzása következtében – közölte Alekszij Kulemzin, a város polgármestere.

Az előzetes adatok szerint 13 civil halt meg  – írta a városvezető a Telegram-csatornáján.

A polgármester később pontosította, hogy a támadás áldozatai között két gyermek is volt. Nyolc ember megsérült.

A trolibuszforgalom ideiglenesen leállt az ágyúzások közelében. A hatóságok azt tanácsolták a lakosoknak, hogy ne hagyják el otthonaikat.

Szintén a lövések miatt tűz ütött ki a donyecki Kirovszkij kerület Sokol piacának kereskedősoraiban.

A Donyecki Népköztársaság vezetője, Gyenisz Pusilin szerint az ukrán csapatok “szándékosan lőttek olyan helyekre, ahol civilek gyülekeznek”.

Az ukrán fegyveres erők 12:15 és 12:23 között összesen kilenc 155 milliméteres lövedéket lőttek ki a város Kujbisevszkij kerületére.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...