2022, november 30.
5.9 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Lavrov: nincs kegyelem Darja Dugina gyilkosai számára

Moszkva nem fog kegyelmezni azoknak, akik felelősek Darja Dugina haláláért – jelentette ki Szegej Lavrov orosz külügyminiszter. A nyomozók azzal vádolják Kijevet, hogy kitervelte az újságíró és politikai kommentátor megölését egy autóba rejtett pokolgéppel.

“Barbár bűncselekménynek tartom, amelyért nem lehet megbocsátani” – mondta Lavrov szerdán, amikor a szombat este történt gyilkosságról kérdezték.

A merénylet ügyében indított orosz nyomozás remélhetőleg hamarosan azonosítja az összes elkövetőt – tette hozzá a miniszter.

“Természetesen a kitervelők, a közvetítők és a végrehajtók nem kaphatnak kegyelmet” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy a gyilkosság “terrorcselekmény vagy személyre szabott megtorlás” volt-e, Lavrov nem kívánt reagálni. A megjegyzéseket szíriai kollégájával, Faisal Mekdaddal tartott közös sajtótájékoztatóján tette az orosz fővárosban.

Az orosz belbiztonsági ügynökség, az FSZB egy ukrán nőt, Natalja Vovkot azonosította a feltételezett merénylőként. A nő tizenéves lányával érkezett Oroszországba, és ugyanabban a tömbházban bérelt lakást, ahol Dugina lakott. A nő állítólag ugyanazon a nyilvános rendezvényen volt jelen, mint az újságíró, amelynek befejezésekor a nyomozók szerint felrobbantották az utóbbi autóját. Vovk Észtországba menekült, mielőtt elfoghatták volna – közölte az FSZB.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...