2023, december 6.
0.8 C
Budapest
-13.1 C
Moszkva

Lavrov: nincs kegyelem Darja Dugina gyilkosai számára

Moszkva nem fog kegyelmezni azoknak, akik felelősek Darja Dugina haláláért – jelentette ki Szegej Lavrov orosz külügyminiszter. A nyomozók azzal vádolják Kijevet, hogy kitervelte az újságíró és politikai kommentátor megölését egy autóba rejtett pokolgéppel.

“Barbár bűncselekménynek tartom, amelyért nem lehet megbocsátani” – mondta Lavrov szerdán, amikor a szombat este történt gyilkosságról kérdezték.

A merénylet ügyében indított orosz nyomozás remélhetőleg hamarosan azonosítja az összes elkövetőt – tette hozzá a miniszter.

“Természetesen a kitervelők, a közvetítők és a végrehajtók nem kaphatnak kegyelmet” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy a gyilkosság “terrorcselekmény vagy személyre szabott megtorlás” volt-e, Lavrov nem kívánt reagálni. A megjegyzéseket szíriai kollégájával, Faisal Mekdaddal tartott közös sajtótájékoztatóján tette az orosz fővárosban.

Az orosz belbiztonsági ügynökség, az FSZB egy ukrán nőt, Natalja Vovkot azonosította a feltételezett merénylőként. A nő tizenéves lányával érkezett Oroszországba, és ugyanabban a tömbházban bérelt lakást, ahol Dugina lakott. A nő állítólag ugyanazon a nyilvános rendezvényen volt jelen, mint az újságíró, amelynek befejezésekor a nyomozók szerint felrobbantották az utóbbi autóját. Vovk Észtországba menekült, mielőtt elfoghatták volna – közölte az FSZB.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: néhány EU-tagállam ellenzi az orosz vagyon nyereségének átadását Ukrajnának

Néhány uniós ország ellenezte Spanyolország azon javaslatát, hogy a befagyasztott orosz vagyonból származó nyereséget Ukrajna megsegítésére fordítsák - írja a Politico című lap, uniós...

Politico: az Európai Tanács vezetője megszakította kínai útját az Ukrajnáról kialakult vita miatt

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a tervezettnél hamarabb tér vissza Kínából, hogy megmentse Ukrajna uniós tagságra irányuló pályázatát - jelentette kedden a Politico...

Szlovák külügyminiszter: Ukrajna uniós csatlakozása rettenetesen messze van

Ukrajna nem remélheti, hogy egyhamar csatlakozhat az EU-hoz, mivel az ország nemcsak véres konfliktusba keveredett Oroszországgal, hanem egy sor előfeltételt sem teljesített - mondta...
spot_img

Videó