2022, december 5.
4.8 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

Kreml: Putyin nem vesz részt Abe Shinzó temetésén

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem vesz részt Abe Shinzó volt japán miniszterelnök temetésén – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASZSZ orosz hírügynökséggel.

“Putyin – nem. A többi a protokolláris szabályoktól függ” – mondta, amikor Oroszország képviselőinek részvételéről kérdezték.

A Kyodo hírügynökség korábban arról számolt be, hogy Abe Shinzó temetésére július 12-én kerül sor szülővárosában, Shimonosekiben (Jamagucsi prefektúra).

A 67 éves politikust július 8-án gyilkolták meg Nara városában, amikor politikai kampánybeszédet tartott az ország július 10-re tervezett parlamenti választásai előtt.

Korábban Peszkov újságíróknak azt mondta, hogy a Kreml mély sajnálatát fejezte ki a volt japán miniszterelnök halála miatt, és részvétét fejezte ki a japán népnek. Vlagyimir Putyin a volt japán kormányfő családjának nyilvánította ki részvétét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...