2023, október 2.
24 C
Budapest
13.3 C
Moszkva

Kreml: jelenleg nincsenek meg az előfeltételei a Moszkva és Kijev közötti tárgyalásoknak

Jelenleg nincsenek előfeltételei a Moszkva és Kijev közötti tárgyalásoknak – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken a sajtóval.

“Többször elmondtuk már a tárgyalásokkal kapcsolatban – jelenleg nincs rá lehetőség. Nincs a láthatáron, és nincsenek meg az előfeltételek” – mondta Peszkov az Ukrajna körül kialakult helyzetről.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök felhívását kommentálta, miszerint nem szabad hagyni, hogy az ukrán hadsereg ellentámadásba kezdjen, és “tűzszünetet és a béketárgyalások megkezdését” sürgette.

Peszkov felhívta a figyelmet arra, hogy szakértők és az európai hatóságok képviselői is hallottak – egyelőre elvontan ugyan, de – nyilatkozatokat “valamiféle békefolyamatról”.

“Igaz azonban, hogy ezekben a találgatásokban nincs politikai akarat arra, hogy figyelembe vegyék hazánk céljait és aggodalmait. Számunkra azonban ez elsődleges prioritás” – jelentette ki Peszkov.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó