2023, február 7.
-5.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Kiszivárogtak a részletek az EU kilencedik szankciócsomagjáról

Az Európai Bizottság azt tervezi, hogy a kilencedik szankciócsomagjába felveszi az oroszországi bányászati ágazatba történő befektetések tilalmát – jelentette kedden a Financial Times című napilap az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva.

A jelentés szerint a tilalom a bányaipar egyes termékeire vonatkozóan kivételeket fog kínálni. További részleteket nem közöltek.

Oroszországnak hatalmas bányászati ágazata van, és Brüsszel úgy véli, hogy ennek megcélzása segítene a Nyugatnak további nyomást gyakorolni az ország gazdaságára, és csökkentené Oroszország képességét, hogy finanszírozni tudja az Ukrajnában zajló katonai műveletét.

Oroszország a titán, a palládium, az arany, a vasérc és az urán jelentős globális szállítója. A párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerint az ország bányaipara az ukrajnai konfliktus előtt Oroszország összes külföldi befektetésének negyedét tette ki.

A közelgő szankciócsomag várhatóan a jövő hét végére készül el – állítják a lap forrásai. Az intézkedéshez mind a 27 uniós tagállam egyhangú jóváhagyása szükséges.

A csomag a hírek szerint tartalmazni fogja az orosz védelmi ipar által felhasználható kettős felhasználású termékek és technológiák exportellenőrzését is; további szankciókat az orosz bankok és a lakosok ellen; a propagandistának tartott orosz médiacsatornák betiltását, valamint az ország marketing- és piackutató cégeivel történő együttműködés korlátozását.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...