2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Newsweek: az ukrán energetikai infrastruktúra heteken belül teljesen összeomlik

Ukrajna energetikai infrastruktúrájának működése karácsonyra teljesen leállhat – írja a Newsweek a Mercy Corps nevű civil szervezetre hivatkozva.

“Az energetikai infrastruktúra heteken belül teljesen összeomolhat, ha a csapások folytatódnak” – idézte a szervezetet a Newsweek.

Michael Young, a Mercy Corps szóvivője hangsúlyozta, hogy az áramkimaradások Ukrajnában nem órákig vagy napokig, hanem hetekig tarthatnak.

Ugyanakkor sok város “négy hónapra lakhatatlanná válik” az alacsony hőmérséklet miatt – közölte a civil szervezet.

Ukrajnában október 10-e óta naponta légiriadó van, amikor az orosz hadsereg rakétacsapásokat mért az ország katonai közigazgatására, kommunikációs, védelmi ipari és energetikai létesítményeire. Mint Vlagyimir Putyin rámutatott, ez a válasz a Krími híd elleni terrortámadásra és az oroszországi polgári infrastruktúra elleni egyéb támadásokra.

November végén Volodimir Kudrickij, az Ukrenergo nemzeti energetikai vállalat igazgatótanácsának vezetője azt mondta, hogy az orosz rakétacsapások során az ország összes jelentős hő- és vízerőműve megsérült. November 15-én Denisz Smihal ukrán miniszterelnök azt mondta, hogy az ország energiarendszerének csaknem fele nem működik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két újabb települést vont az ellenőrzése alá a Wagner-csoport a Donbasszban

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója szerdán közölte, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaságban, az ukránok által csak Bahmut...

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...