2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Kína új külügyminisztere a szoros oroszországi kapcsolatok fenntartását ígérte

Kína újonnan kinevezett külügyminisztere, Csin Kang ígéretet tett arra, hogy szoros kapcsolatokat tart fenn Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel – közölte a kínai külügyminisztérium hétfőn közleményben, hozzátéve, hogy Kína és Oroszország vezető diplomatái a nap folyamán korábban telefonbeszélgetést folytattak.

“Kész vagyok szoros kapcsolatokat fenntartani az orosz külügyminiszterrel Szergej Lavrovval” – idézte a közlemény Csin Kangot.

Az 56 éves Csin Kang 2021 júliusa és 2022 decembere között töltötte be Kína nagyköveti tisztségét az Egyesült Államokban.

Az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának 2022. december 30-i ülésén született döntés arról, hogy Csint kinevezik Kína új külügyminiszterévé. Csin Kang Vang Jit váltja, aki 2013 óta állt a kínai külügyminisztérium élén.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....