2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Kína figyelmeztette a légitársaságokat, hogy maradjanak távol Tajvantól

Kína légiforgalmi hatósága értesítést küldött az Ázsiában működő légitársaságoknak, amelyben tájékoztatja őket a Tajvan körüli közelgő katonai gyakorlatról. Azt tanácsolták nekik, hogy maradjanak távol a sziget körüli hat zónától, amelyeket a kínai hadsereg korábban éleslövészeti gyakorlatra jelölt ki.

Az értesítést, amelyről a Bloomberg számolt be, Nancy Pelosi amerikai házelnöknek az önigazgatású kínai szigetre tett látogatása idején küldték el.

A csütörtök és vasárnap között zajló gyakorlatok térképét korábban a kínai média tette közzé. Néhányon úgy tűnt, hogy a sziget körüli 12 tengeri mérföldes zónát is magában foglalja, amelyet általában tajvani felségvizeknek tekintenek.

Kína a szigetet saját területének szerves részének tekinti. Bár a tajvani hadsereg azt állította, hogy Peking lépése sérti az “ENSZ-szabályokat” és blokádnak minősül.

A kínai kormány azzal vádolta Washingtont, hogy a Pelosi látogatásához hasonló akciókkal aláássa az “Egy Kína” politikát, amely alátámasztja a Tajvanra vonatkozó követelését. Figyelmeztetett, hogy Washington “a tűzzel játszik”, és azt mondta, hogy ennek következményei lesznek.

A sziget körüli hadgyakorlatok indítása mellett Peking egy sor kereskedelmi korlátozást is bevezetett Tajvannal szemben

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...