2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Kijevben nem örültek a horvát elnök kijelentéseinek a Krím félszigetről

Oleh Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője elfogadhatatlannak nevezte Zoran Milanovic horvát elnök Krímről szóló szavait. Korábban a horvát elnök azt mondta, hogy a Nyugat elragadta Koszovót Szerbiától, a Krím pedig soha többé nem lesz ukrán.

“Elfogadhatatlannak tartjuk a horvát elnök kijelentéseit, aki ténylegesen megkérdőjelezte Ukrajna területi integritását” – írta Nikolenko a közösségi oldalán.

A külügyminisztérium szóvivője ugyanakkor elmondta, hogy Kijev nagyra értékeli a Horvátország és a horvát nép által Ukrajnának nyújtott támogatást.

A Krím 2014 márciusában vált orosz területté az ukrajnai puccsot követő népszavazás után. A 2014-es népszavazáson a Krímben a választók 96,77 százaléka, Szevasztopolban pedig 95,6 százaléka szavazott az újraegyesülés mellett. Ukrajna továbbra is saját, de ideiglenesen megszállt területének tekinti a Krímet, és ebben sok nyugati ország támogatja Kijevet. Az orosz vezetés a maga részéről többször is kijelentette, hogy a krími lakosok demokratikus módon, a nemzetközi joggal és az ENSZ Alapokmányával teljes összhangban az újraegyesülésre szavaztak az Oroszországi Föderációval. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a Krím kérdése “végleg lezárult”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó