2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Egyiptom: növeljük a nemzeti valutában történő elszámolásokat Oroszországgal

Egyiptom és Oroszország növelni kívánja a nemzeti valutában történő elszámolások arányát – jelentette be Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter kedden Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatón Moszkvában.

“Régóta dolgozunk azon, hogy megfelelő megállapodásokat hozzunk létre, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy a nagyobb szuverenitás szellemében használjuk őket [a nemzeti valutákat] kereskedelmi tevékenységeinkben” – mondta, hozzátéve:

“Tervezzük, hogy bővítjük az ezekben a valutákban lebonyolított tranzakciók volumenét”.

A miniszter azt is hozzátette, hogy a felek még egy sor konzultációt folytatnak ebben a kérdésben, és mindkét állam célja az ez irányú további munka.

Azt is elmondta, hogy az egyiptomi hatóságok az orosz gabonaszállítások folytatására és növelésére számítanak.

“Oroszország a világpiac egyik legfontosabb gabonaszállítója. Ez az egyik alapélelmiszerünk, és arra számítunk, hogy a szállítások folytatódnak” – mondta.

“Célunk nemcsak a szállítások jelenlegi ütemének és mennyiségének fenntartása, hanem azok további növelése, valamint a kereskedelmi forgalom nómenklatúrájának más irányú bővítése” – jegyezte meg a miniszter.

Számeh Sukri egyiptomi és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában. Kép: Orosz Külügyminisztérium

Sukri az Oroszország és Egyiptom közötti kereskedelmi forgalom növekedésére is összpontosított, amely 2022-ben nagyjából 6 milliárd dollárnak felel meg, hozzátéve, hogy a felek új irányokat keresnek a gazdasági együttműködés bővítésére.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó