2022, december 6.
6.1 C
Budapest
-10.1 C
Moszkva

Kijev: Ukrajna bosszút fog állni a szerb elnökön, átnevelik őt és az országot is

Ukrajna Horvátországgal együtt bosszút fog állni Aleksandar Vučić szerb elnökön az orosz hadműveletről szóló kijelentéseiért, átnevelik őt és a balkáni ország népét – jelentette ki Olekszij Honcsarenko, ukrán parlamenti képviselő a Telegram-csatornáján.

Korábban a szerb elnök azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin a különleges hadművelet egy bizonyos szakaszában valamilyen javaslattal fordul a világ vezetőihez, és ha azt elutasítják, akkor “kitör a pokol” a Földön. Vučić azt is hangsúlyozta, hogy most “az egész nyugati világ az ukránokon keresztül háborúban áll Oroszországgal“.

Honcsarenko utalt arra is, hogy Kijev Horvátországgal együtt azt tervezi, hogy megakadályozza Szerbia esetleges uniós csatlakozását.

“Szerbiát és annak elnökét semmiképpen sem fogjuk elfelejteni. Aztán érdekes lesz figyelni a hatmilliós Szerbiát és az EU-hoz való csatlakozási szándékát. Azt hiszem, horvát testvéreimmel együtt figyelni fogjuk, és emlékezni, emlékezni, emlékezni, emlékezni fogunk. Az átnevelés folyamata nehéz és kellemetlen lesz a szerbek számára, de meg tudjuk csinálni” – írta az ukrán képviselő.

Oroszország február 24. óta különleges műveletet folytat Ukrajna denazifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éve zaklatásnak, népirtásnak tesz ki”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.