2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Kijev közölte, hogy nincs fegyvere az orosz Lancet drónok ellen (videó)

Kijevnek nincsenek fegyverei a nyugati szövetségesektől, hogy megbirkózzon az orosz Lancet drónokkal – mondta Jurij Sak az ukrán védelmi miniszter tanácsadója a Telegraph című lapnak.

“A hírszerzésünk szerint az oroszok elkezdtek többet befektetni ezeknek a drónoknak a gyártásába. <…> Nem akarom dicsérni az oroszokat, de ezek nem rossz fegyverek. <…> Aggódunk minden olyan dolog miatt, ami kárt tehet a felszerelésünkben vagy veszélyt jelenthet a csapatainkra nézve” – mondta Sak.

Szerinte a nyugati szövetségesek segíthetnek például német Gepard harckocsik, ausztrál Hawkei négykerék-meghajtású páncélozott járművek és zavaró berendezések szállításával.

Sak hozzátette, hogy Canberra megpróbál “kifogásokat találni” arra, hogy ne adja át járműveit Kijevnek.

“A fejlett zavaró berendezések nagyon fontos részét képezik a drónellenes képességeinknek. De nagyon kevesen vagyunk, és számítunk a szövetségeseinkre, és remélhetőleg egy nap több lesz belőlük” – panaszolta.

Moszkva többször figyelmeztette a nyugati országokat, hogy az Ukrajnának történő fegyverszállítás nem változtat semmin, és csak meghosszabbítja a konfliktust.

Mint Szergej Lavrov külügyminiszter hangsúlyozta, az Egyesült Államok és a NATO nemcsak a fegyverek szállításával, hanem a személyzet kiképzésével is közvetlenül részt vesz ebben a konfrontációban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó