2022, december 9.
4.3 C
Budapest
-4.6 C
Moszkva

Az osztrákok Zelenszkijt szidják a balesetet okozó ittas ukrán diplomaták miatt

A Kronen Zeitung című osztrák lap olvasói felháborodtak a bécsi ukrán nagykövetség munkatársaival történt incidens miatt.

A média szerint az eset péntek reggel történt: négy németországi turista a bécsi belvárosban autózott, amikor egy másik autó hátulról beléjük hajtott. A baleset okozója elmenekült a helyszínről, de végül elfogták. A sofőrről később kiderült, hogy ittas volt. Egyes jelentések szerint azonban az autóban ülő személyek az ukrán nagykövetség alkalmazottai voltak.

A felhasználók a cikk alatt felháborodtak a diplomaták ilyen arcátlan viselkedésén, és többen Volodimir Zelenszkij államfőt okolták.

“Ha az ukrán nagykövetség nem hajlandó feloldani a mentelmi jogukat, akkor azonnal le kell állítani minden segélyt” – írta Heartofstone.

“Ez az egész Ukrajna… Ezek a diplomaták valószínűleg szociális juttatásokat is kapnak! Zelenszkij, a te Ukrajnád nagyon idegesítő!” – írta verlorenerOptimizmus.

“És mit ünnepeltek? Az EU ostoba intézkedései?” – jegyezte meg Berti68 .

“A diplomaták viselkedését a nagy Zelenszkij irányítja” – fejezte ki Schmalz.

“Ez Ukrajna, és ott sok ilyen tisztviselő van. Ők bulikat rendeznek, miközben az országukban az elnök civileket áldoz fel. A gazdagok már az elején elmenekültek, és luxus terepjárókkal járják az EU-t” – panaszolta Noir1411.

“Zelenskij úr, mit szól ehhez?” – Kérdezte Audite.

“Hát, most Ausztriában ez így van: ha ukrán vagy, azt csinálsz, amit akarsz, semmit nem kapsz érte” – hangsúlyozta SigloVI.

“Hát üdv, diplomaták. Ausztria segíti az országotokat, ti pedig ezt teszitek. Nincs több mondanivalóm” – tette hozzá a Golfsport.

“Az ukrán nagykövetségeket magasan az Alpokban kell elhelyezni, hogy ne okozzanak ekkora károkat” – állapította meg egy másik olvasó.

Ez messze nem az első botrány, amelyben ukránok érintettek Ausztriában. Korábban Bécsben egy félmeztelen férfi megvert két rendfenntartót, miután összeveszett a szomszédjaival. A helyszínre érkező rendőrök egy 26 éves ukrán férfit találtak, aki agresszívan viselkedett: alsóneműre vetkőzött, és összetört egy közelben heverő porszívót. Elfogásakor a férfi heves ellenállást tanúsított, és mindkét rendfenntartó tisztviselőt megütötte.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: korábban kellett volna lépnünk, de bíztunk a minszki megállapodásokban

Oroszországnak korábban kellett volna lépnie az ukrajnai helyzetben, de abban reménykedtünk, hogy békésen rendeződik - mondta Vlagyimir Putyin kirgizisztáni látogatását követő sajtótájékoztatón. "Úgy tűnik, későn...

Putyin: a Nyugat a gyarmatává tette Ukrajnát, az ukránokat pedig ágyútölteléknek használják

A nyugati országok gyarmatukká tették Ukrajnát, az ukrán népet pedig ágyútölteléknek használják Oroszország ellen - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sanghaji Együttműködési...

Irán az Ukrajnába küldött ellenőrizetlen fegyverszállítmányok miatt bírálta a Nyugatot

Az Ukrajnának nyújtott nyugati katonai segítség csak bonyolítja a konfliktust - állította csütörtökön az iráni külügyminiszter. Irán többször hangoztatta az aktív semlegesség álláspontját az...