2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Kigyulladt egy illegálisan üzemelő idősek otthona a szibériai Kemerovóban

Legalább 22 ember meghalt a szibériai Kemerovo városában, miután szombaton kora reggel kigyulladt egy illegálisan üzemelő idősek otthona. Több tucat tűzoltónak és mentőegységnek végül sikerült megfékeznie a lángokat.

Az épület állítólag egy helyi protestáns lelkészé volt, és helytelenül használták hajléktalanszállóként idősek számára.

A tüzet helyi idő szerint hajnali fél négy körül észlelték. Mintegy 28 járművet és 80 tűzoltót küldtek ki a lángok megfékezésére. Az első jelentések 11 halálos áldozatról szóltak, de ez a szám azóta legalább 22-re emelkedett, amit az orosz Nyomozó Bizottság is megerősített.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának tisztviselője az Interfaxnak elmondta, hogy az áldozatok a jelek szerint egy be nem jegyzett hajléktalanszálló idős lakói. A hatóságok egyelőre azt gyanítják, hogy a tüzet elektromos meghibásodás okozta, mivel “a vezetékek valószínűleg nem bírták volna el ennyi fűtőtestet” – mondta a tisztviselő.

Az okmányokkal nem rendelkező idősek otthona állítólag nem rendelkezett tűzoltó rendszerrel, amelyet általában megkövetelnek a törvényesen bejegyzett intézményektől.

Az orosz Nyomozó Bizottság Kemerovói területen működő kirendeltsége szombaton kora délután közleményben közölte, hogy büntetőeljárást indított a tűzvész ügyében.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó