2022, november 27.
6.5 C
Budapest
-3.1 C
Moszkva

Kanada megszegi saját szankcióit és visszaküldi az Északi Áramlat gázturbináját Németországba

Kanada visszaküld Németországnak egy megjavított Siemens-turbinát az Északi Áramlat gázvezetékhez – közölte Jonathan Wilkinson természeti erőforrásokért felelős miniszter a The Globe and Mail című napilap szerint.

“Kanada egy időben korlátozott és visszavonható engedélyt ad a Siemens Canada számára, hogy lehetővé tegye a javított Északi Áramlat 1 turbinák Németországba való visszaküldését, támogatva ezzel Európa képességét arra, hogy megbízható és megfizethető energiához jusson, miközben folytatja az orosz olajról és gázról való átállást” – idézte az újság szombaton.

A tisztviselő megjegyezte, hogy “a szükséges földgázellátás hiányában a német gazdaság nagyon jelentős nehézségeket fog elszenvedni, és maguk a németek is annak a veszélynek lesznek kitéve, hogy a tél közeledtével nem tudják majd fűteni otthonaikat”.

A Gazprom kénytelen volt a tervezettnél nagyobb mértékben csökkenteni az Északi Áramlat gázvezetéken keresztüli földgázszállításokat, mert a Siemens által végzett javításból késve érkeztek vissza a gázkompresszor-egységek, és műszaki egységek meghibásodása miatt – közölte az orosz gázholding június 14-én. A Siemens Energy közölte, hogy az egyik gázturbinát nem lehet Montrealból visszaszállítani Németországba Kanada Oroszország elleni szankciói miatt.

Ennek következtében az Északi Áramlaton keresztül történő gázátvitel a maximális kapacitás 40 százalékára korlátozódott.

Kijev megpróbált nyomást gyakorolni Kanadára, hogy ne engedjen a németek kérésének.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...