2022, december 1.
5.5 C
Budapest
-9.8 C
Moszkva

NATO fegyverek ukrajnai lőszerraktárát semmisítették meg az oroszok

Az orosz hadsereg csapást mért a NATO lőszerraktárára Szlovjanszkban, aminek következtében akár száz ukrán fegyveres is meghalt – közölte a védelmi minisztérium.

“Nagy pontosságú földi indítású fegyverek csapást mértek az ukrán fegyveres erők tüzérségi egységének ideiglenes telepítési pontjára és egy lőszerraktárra a Szlovjanszk városában lévő gyár területén. Akár 100 fő is meghalhatott” – áll a minisztérium közleményében.

Megsemmisítettek több mint 1000 tüzérségi lövedéket az amerikai gyártmányú M777-es tarackokhoz és mintegy 700 rakétát a Grad rakéta-sorozatvetőkhöz.

Korábban az Egyesült Államok 155 milliméteres kaliberű, nagy hatótávolságú M-777-es ágyúkat szállított Ukrajnának, az ukrán csapatok már használták őket városok, köztük Donyeck ágyúzására, ami civil áldozatokkal járt.

Az orosz és szövetséges fegyveres erők az ukrán fegyveres erők infrastruktúráját és létesítményeit veszik célba Oroszország ukrajnai katonai műveletének részeként. Vlagyimir Putyin úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...