2023, szeptember 21.
21.1 C
Budapest
16.1 C
Moszkva

Kanada légvédelmi eszközöket vásárol Ukrajnának

Kanada 33 millió kanadai dollárt (mintegy 24 millió amerikai dollárt) biztosít egy brit vezetésű nemzetközi partnerséghez, amelynek célja, hogy Kijevet légvédelmi eszközökkel lássa el – olvasható a kanadai kormány honlapján.

“Kanada 33 millió dollárral (kanadai dollár) járul hozzá ahhoz a partnerséghez, amely Ukrajnának több száz rövid és közepes hatótávolságú légvédelmi rakétát és kapcsolódó rendszereket biztosít, amelyek Ukrajna kritikus nemzeti infrastruktúrájának védelméhez szükségesek” – olvasható a Bill Blair kanadai nemzetvédelmi miniszter nevében kiadott közleményben.

Megjegyzik, hogy az összeg egy 2023 júniusában több ország, köztük Dánia, Hollandia és az Egyesült Államok által az Egyesült Királyság vezetésével létrehozott partnerséghez kerül, amelynek célja, hogy Kijevet légvédelmi eszközökkel lássa el.

Oroszország korábban jegyzéket küldött a NATO-országoknak az Ukrajnának történő fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megjegyezte, hogy minden olyan szállítmány, amely Ukrajnának szánt fegyvereket tartalmaz, legitim célpontot jelentene Oroszország számára.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó