2024, február 24.
11.3 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Kadirov szerint eljött az ő ideje

Ramzan Kadirov, aki 15 éve tölti be az oroszországi Csecsen Köztársaság vezetőjének tisztségét, elárulta, hogy “határozatlan idejű és hosszú szabadságot” érdemel, mivel túl sokáig töltötte be pozícióját.

Kadirov szombaton Telegram-csatornáján osztott meg egy videóbeszédet, amelyben megosztotta gondolatait arról, hogy az orosz régiók vezetői közül ő lett a legtovább hivatalban lévő. Elviccelte, hogy valószínűleg “eljött az idő”, hogy fontolóra vegye a lemondását, mielőtt “kirúgják”. A csecsen vezető azt mondta, hogy a fiatalsága elmúlt, és “megpróbálunk időben távozni”.

“Magam is észrevettem, hogy túl sokáig tartottam ki. Úgy gondolom, hogy teljes mértékben megérdemeltem egy határozatlan idejű és hosszú szabadságot” – kommentálta videóját.

Kadirov egy csecsen közmondást idézett példaként. “Van egy mondásunk a Kaukázusban, hogy akármilyen régóta is várják a vendéget, jó, ha időben távozik” – utalt a lemondásra.

Kadirov 2017 novemberében és 2016 februárjában is tett hasonló kijelentéseket. Akkor azt mondta, hogy ideje távoznia a köztársasági vezetői posztról.

Kadirov 2007-ben vette át Csecsenföld vezetését. Azóta változatlanul ő vezeti a köztársaságot. Jelenleg Oroszországban nincsenek korlátozások a regionális vezetők megbízatási idejére vonatkozóan.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrajna megfenyegette Lengyelországot a tiltakozó gazdák miatt

Kijev fenntartja magának a jogot, hogy megtorlást alkalmazzon Lengyelországgal szemben, ha nem győzi meg a tiltakozó gazdákat, hogy hagyjanak fel a határátkelők blokkolásával -...

Bloomberg: Magyarország blokkolta, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki Ukrajnáról

Magyarország megakadályozta, hogy az Európai Unió tagállamai közös nyilatkozatot írjanak alá az ukrajnai orosz különleges hadművelet megindítása óta eltelt két év alkalmából - írja...

Felmérés: a franciák többsége nem akarja Ukrajnát az Európai Unióba

Ukrajna uniós csatlakozásának kilátása szinte egyöntetűen megosztja a francia társadalmat - derült ki a CSA kutatóintézet új felméréséből. A pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmények szerint...
spot_img

Videó