2022, december 4.
6.1 C
Budapest
-11.5 C
Moszkva

Kadirov szerint eljött az ő ideje

Ramzan Kadirov, aki 15 éve tölti be az oroszországi Csecsen Köztársaság vezetőjének tisztségét, elárulta, hogy “határozatlan idejű és hosszú szabadságot” érdemel, mivel túl sokáig töltötte be pozícióját.

Kadirov szombaton Telegram-csatornáján osztott meg egy videóbeszédet, amelyben megosztotta gondolatait arról, hogy az orosz régiók vezetői közül ő lett a legtovább hivatalban lévő. Elviccelte, hogy valószínűleg “eljött az idő”, hogy fontolóra vegye a lemondását, mielőtt “kirúgják”. A csecsen vezető azt mondta, hogy a fiatalsága elmúlt, és “megpróbálunk időben távozni”.

“Magam is észrevettem, hogy túl sokáig tartottam ki. Úgy gondolom, hogy teljes mértékben megérdemeltem egy határozatlan idejű és hosszú szabadságot” – kommentálta videóját.

Kadirov egy csecsen közmondást idézett példaként. “Van egy mondásunk a Kaukázusban, hogy akármilyen régóta is várják a vendéget, jó, ha időben távozik” – utalt a lemondásra.

Kadirov 2017 novemberében és 2016 februárjában is tett hasonló kijelentéseket. Akkor azt mondta, hogy ideje távoznia a köztársasági vezetői posztról.

Kadirov 2007-ben vette át Csecsenföld vezetését. Azóta változatlanul ő vezeti a köztársaságot. Jelenleg Oroszországban nincsenek korlátozások a regionális vezetők megbízatási idejére vonatkozóan.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...