2022, június 30.
26.6 C
Budapest
19.5 C
Moszkva

Iszinbajeva: Soha nem fogom megbocsátani a NOB riói eltiltását

RIO DE JANEIRO – A rúdugrás kétszeres olimpiai bajnoka Jelena Iszinbajeva a TASzSz hírügynokségnek Rióban elmondta, hogy soha nem fogadja el, vagy bocsátja meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntését, amelyben eltiltották a 2016-os riói olimpiai játékokról.

A jelenlegi világcsúcstartó orosz atléta hozzátette, hogy az olimpiai első hely örökre kérdéses marad a kizárása miatt.

Meg akarom nyerni ezt az aranyérmet (Rióban), de ez lehetetlen. Persze, hogy ideges vagyok, nem versenyzőként vagyok itt, de itt kell lennem. Soha nem fogok egyetérteni azzal, hogy eltiltottak, soha nem bocsátom meg – mondta.

Jelena Iszinbajeva, kétszeres olimpiai bajnok

Iszinbajeva, aki olimpiai aranyérmes lett 2004-ben és megvédte címét 2008-ban tegnap érkezett meg Brazíliába, ahol a NOB Sportolói Bizottságának négy megüresedő helyére választanak új tagokat. Iszinbajevával együtt 24-en köztük Magyarországról Gyurta Dániel is pályázott a tagságra. A bizottság új tagjait az olimpiai játékok után augusztus 21-én fogják kiválasztani.

Oroszországot jelenleg a négyszeres olimpiai bajnok úszó Alekszandr Popov képviseli a NOB Sportolói Bizottságában. Az orosz olimpiai delegáció vezetője Igor Kazikov elmondta, hogy a teljes orosz csapat támogatja Iszinbajeva pályázatát.

Újságírók hada várta Jelena Iszinbajevát a riói repülőtéren

A NOB kevesebb mint 24 órával a játékok megnyitóünnepsége előtt jelentette be, hogy az eredetileg 389 fős orosz olimpiai csapatból csak 271-en vehetnek részt az olimpián.

A NOB Sportolói Bizottságának jelöltjei: Jelena Iszinbajeva (orosz, atlétika), Gyurta Dániel(magyar,úszás), Nasszer Szalih al-Attijah (katari, sportlövészet), Benjamin Boukpeti (togói, kajak-kenu), Nadin Davani (jordániai, tekvondó), Natalja Dobrinszka (ukrán, atlétika), Marina Durunda (azeri, torna), Britta Heidemann (német, vívás), Gerd Kanter (észt, atlétika), Lin Ji-csun (tajvani, sportlövészet), Mijaín López (kubai, birkózás), Aja Medani (egyiptomi, öttusa), Sari Multala (finn, vitorlázás), Murofusi Kodzsi (japán, atlétika), Saina Nehwal (indiai, tollaslabda), Ryan Pini (Pápua Új-Guinea-i, úszás), Monika Pyrek-Rokita (lengyel, atlétika), Joao Filipe Gaspar Rodrigues (portugál, vitorlázás), Rju Szeung min (dél-koreai, asztalitenisz), Jean-Michel Saive (belga, asztalitenisz), Robert Scheidt (brazil, vitorlázás), Luis, Scola (argentin, kosárlabda), Alessandra Sensini (olasz, vitorlázás), Sarah Walker (új-zélandi, kerékpár).

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS