2022, június 27.
33 C
Budapest
31.6 C
Moszkva

Vége! Befejezte élsportolói pályafutását Jelena Iszinbajeva

Befejezte élsportolói pályafutását Jelena Iszinbajeva, az oroszok kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok, világcsúcstartó rúdugrója.

A 34 éves atléta a riói ötkarikás játékok helyszínén, sajtótájékoztatón számolt be a döntéséről egy nappal azután, hogy Gyurta Dániellel, Britta Heidemann-nal és Szeug Min Rjuval együtt beválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába.

“Nagyon boldog vagyok, hogy valóra váltottam az álmaimat, megnyertem minden lehetséges érmet, minden lehetséges címet, és a szurkolók szeretetét és bizalmát világszerte” – jelentette ki a rúdugró.

Iszinbajeva a brazíliai játékokon nem versenyezhetett, miután az orosz doppingbotrány következményeként a Nemzetközi Atlétikai Szövetség felfüggesztette az orosz szövetség tagságát, ami egyben azt is jelentette, hogy az ország atlétái nem indulhatnak nemzetközi versenyeken.

Az ezt firtató kérdésre a sportoló így reagált: Meg fogok bocsátani a nemzetközi szövetségnek, s majd Isten ítélkezik felettük.

Iszinbajeva 28 alkalommal javította meg a világrekordot, s ő volt az első nő, aki öt méter fölé jutott rúdugrásban. Világbajnokságon 2005-ben, 2007-ben és 2013-ban nyert, az athéni és a pekingi olimpián szintén aranyérmes volt.

MTI

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS