2022, december 1.
2.7 C
Budapest
-14.1 C
Moszkva

Ismét WC-papír hiányra figyelmeztetik a németeket

Az európai gázpiaci válság miatt Németországban csökkenhet a WC-papír gyártása Martin Krengel, a Die Papierindustrie nevű papíripari szövetség elnöke szerint.

“Különösen nagy mértékben függünk a gáztól a papírpapírgyártás során. Enélkül már nem leszünk képesek az ellátás biztonságát biztosítani” – mondta Krengel egy csütörtökön közzétett nyilatkozatában.

A Die Papierindustrie adatai szerint minden német állampolgár évente átlagosan 134 tekercs vécépapírt használ el. “A jelenlegi energiaválságban elsődleges prioritásunk, hogy az embereket ellássuk ezzel a fontos árucikkel” – hangsúlyozta Krengel.

A múlt hónapban a bajor papírszövetség arra figyelmeztetett, hogy a működő papírgyárak veszteségessé válhatnak, ha a földgázhiány miatt csökkentett kapacitással kénytelenek dolgozni.

Németországban és az EU egészében a közelmúltban jelentősen csökkentek az Oroszországból érkező földgázszállítások, ami számos figyelmeztetést eredményezett az ipar esetleges leállásával kapcsolatban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...