2022, december 2.
2.5 C
Budapest
-10.3 C
Moszkva

WC-papírhiányra figyelmeztették a németeket

Németországban hiány alakulhat ki olyan alapvető termékekből, mint a vécépapír és a karton, ha az orosz gázellátás a következő hónapokban is csökken – jelentette szerdán a Zeit Online német lap.

A működő papírgyárak veszteségessé válhatnak, ha a gázhiány miatt csökkentett kapacitással kénytelenek termelni – idézi a kiadvány Jürgen Schallert, a bajor papírszövetségek igazgatótanácsának elnökét, aki kiadta a figyelmeztetést.

A papírgyártáshoz sok vízre, áramra és gázra van szükség – magyarázta Schaller, hozzátéve, hogy a technológia adott, és nem lehet egyhamar változtatni rajta.

“A cégemben már most sok alkalmazott nagyon aggódik. Nem tudom őket hibáztatni. Mert ha csak 50 vagy 60 százalékot tudunk előállítani, akkor nem éri meg számunkra az üzemeltetés. Hogy őszinte legyek, én is aggódom” – mondta Schaller a Zeit Online-nak nyilatkozva.

Németországban és az egész EU-ban az utóbbi időben csökkentek az Oroszországból érkező földgázszállítások, ami számos figyelmeztetést eredményezett esetleges ipari leállásokról.

Az Északi Áramlat-1 gázvezeték jelenleg 20%-os kapacitással üzemel a portovajai kompresszorállomás turbináinak műszaki problémái miatt. A Gazprom egy másik, Ukrajnán keresztül vezető tranzitútvonalat sem tud teljes kapacitással használni, mivel az orosz energiaóriás szerint az ukrán gázszállító hálózat elutasítja a tranzitkérelmeit.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Külföldi zsoldosokra mértek csapást az orosz erők a Donbasszban

Az orosz légierő és a tüzérség csapást mért a külföldi zsoldosok egyik ideiglenes telepítési pontjára a Donyecki Népköztársaságban lévő Csaszov Jarban (ukránul Csasziv Jar),...

A Kreml szerint elfogadhatatlanok Biden feltételei a tárgyalásokhoz

A Kreml szerint elfogadhatatlanok azok a feltételek, amelyeket Joe Biden amerikai elnök az Oroszországgal folytatott tárgyalások megkezdéséhez támasztott - mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő. "Valójában,...

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...