2022, november 26.
5.1 C
Budapest
-5.9 C
Moszkva

A súlyos veszteségek miatt dezertálnak az ukrán katonák

Az ukrán fegyveres erők két dandárjának katonái a veszteségek miatt elhagyták állásaikat a Donyecki Népköztársaságban és a Harkovi területen – közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében.

“A súlyos veszteségek és a harci hatékonyság elvesztése miatt az ukrán hadsereg 53. gépesített dandárjának a Donyecki Népköztársaságban (DNR) található Novomykhailivkában (Novomihajlovka) és a 93. gépesített dandárnak a Harkovi területen lévő Dibrovnéban állomásozó egységeinek katonái elhagyták állásaikat és elhagyták a harcok helyszínét” – közölte a minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov.

A minisztérium egy üzemanyagraktár és öt fegyverraktár megsemmisítéséről számolt be, míg a légierő kilenc ellenőrzőpontot támadott az elmúlt 24 órában.

Ezenkívül több mint 50 ember halt meg az ukrán hadsereg Szeverszk melletti állásaira és a DNR-ben található Jakovlivka melletti területvédelmi egységekre mért csapásokban.

Oroszország február 24. óta folytat katonai műveletet Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Szerinte a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR erőivel együtt teljes egészében felszabadította a Luganszki Népköztársaság területét és a Donyecki terület nagy részét, beleértve Volnovahát, Mariupolt és Szvjatohorszk területét, valamint a teljes Herszon régiót, Zaporizzsja azovai területeit és a Harkovi terület egy részét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...