2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

India is elfogadja az orosz MIR bankkártyákat

Az indiai ATM-ek és terminálok hamarosan elkezdhetik elfogadni az orosz MIR betéti és hitelkártyákat – jelentette vasárnap az indiai Deccan Herald hírportál.

A lap szerint Oroszország cserébe valószínűleg “szabaddá teszi az utat” az indiai RuPay kártyák elfogadásához az országban. Jelenleg a felek állítólag a bankközi átutalási szolgáltatások, az indiai Unified Payments Interface (UPI) és a Pénzügyi üzenetátviteli rendszer (SPFS), a SWIFT orosz változata, kölcsönös bevezetésének lehetőségeiről is tárgyalnak.

A hírportál szerint India és Oroszország emellett folytatja a tárgyalásokat a nemzeti valuták használatának kiterjesztéséről a kétoldalú kereskedelemben, és megvitatja egy új tartalékvaluta létrehozását a BRICS-országokon belül.

Alekszandr Pankin orosz külügyminiszter-helyettes szintén megerősítette, hogy Moszkva tárgyalásokat folytat Újdelhiben a Mir-kártyák használatáról.

“Az összes orosz ügyfél indokolatlan blokkolása a legnagyobb nemzetközi kártyás fizetési rendszerek (VISA, Mastercard) által indokolta a Mir kártyák földrajzának kiterjesztését. Aktívan dolgozunk ebben az irányban” – mondta a múlt héten, hozzátéve, hogy Egyiptommal, Kínával, Azerbajdzsánnal, Bahreinnel, Kubával, Mianmarral, Nigériával és Thaifölddel is tárgyalásokat folytatnak erről a kérdésről.

Az orosz MIR fizetési kártyák jelenleg 11 országban használhatók: Abházia, Örményország, Belorusz, Vietnám, Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Törökország, Üzbegisztán, Dél-Korea és Dél-Oszétia.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...