2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

A német cégek közölték, hogy mennyibe fájt elhagyni az orosz piacot

A német vállalatok együttesen 10 milliárd euró veszteséget írtak le, miután a nyugati szankciók miatt kivonultak az orosz piacról – jelentette hétfőn a Handelsblatt című lap.

Az Oroszországgal vagy Belorusszal kapcsolatos eszközöket, köztük követeléseket és értékpapírokat írtak le a mérlegekből, mivel azok képtelenek jövőbeli bevételt termelni – jegyezte meg a jelentés.

A jelentés az Uniper német energiaipari óriáscég esetét idézte, amely az első félévben több mint 17 milliárd dolláros veszteséget jelentett, főként az Északi Áramlat-1 gázvezetéken keresztül történő alacsonyabb orosz gázszállítások miatt, ami arra kényszerítette a vállalatot, hogy máshol vásároljon magasabb áron földgázt.

A veszteségek között állítólag 2,7 milliárd euró értékvesztés is szerepelt az Északi Áramlat 2 gázvezeték leállításával kapcsolatban, amelyhez az Uniper pénzügyi támogatást is nyújtott.

Az Uniper veszteségei a német vállalati történelem legnagyobb veszteségei közé tartoznak az Európában példátlan energiaválság közepette.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...