2022, szeptember 29.
15.2 C
Budapest
10.7 C
Moszkva

Hoppá! Törökország, Szaúd-Arábia és Egyiptom is csatlakozik a BRICS-országokhoz

Törökország, Egyiptom és Szaúd-Arábia “nagyon hamar” csatlakozhat a BRICS-országokhoz – mondta az Izvesztyija című orosz lapnak Purnima Anand, a BRICS-fórum vezetője.

Korábban Li Keszin, a kínai külügyminisztérium nemzetközi gazdasági ügyekért felelős osztályának vezetője elmondta, hogy több ország is “kopogtat” a szervezet ajtaján: Indonézia, Törökország, Szaúd-Arábia, Egyiptom és Argentína.

Anand elmondta, hogy Kína, Oroszország és India megvitatta a kérdést a 14. BRICS-vezetői csúcstalálkozón, amelyet június 23-24. között tartottak virtuális formában.

“Mindezek az országok érdeklődést mutattak a csatlakozás iránt, és készülnek a tagsági kérelem benyújtására. Szerintem ez egy jó lépés, mert a bővülést mindig pozitívan értékelik, és egyértelműen növeli a BRICS befolyását a világban… Remélem, hogy az [új] BRICS-országok csatlakozása nagyon gyorsan megtörténik, mert most a szövetség magjának minden képviselője érdekelt a bővítésben. Tehát ez nagyon hamar meg fog történni” – magyarázta a fórum vezetője.

Anand bizakodását fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy Törökország, Egyiptom és Szaúd-Arábia csatlakozása gyorsan megtörténhet, mivel a folyamat már megkezdődött. Ugyanakkor tisztázta, hogy a csatlakozás nem egyszerre fog megtörténni.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Argentína és Irán is jelezte csatlakozási szándékát.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Sikertelen ukrán előrenyomulás Krasznij Limannál, jelentős ukrán veszteségek

Az ukrán csapatok veszteségeket szenvedtek a Krasznij Liman elleni sikertelen támadási kísérlet során - közölte az orosz védelmi minisztérium a szerdai hadjelentésében. "Az ukrán csapatcsoport...

Ukrajnába is leállhat a gázszállítás – vita van a Gazprom és a Naftogaz között

A Gazprom elutasítja az ukrán Naftogaz követeléseit az orosz gáz európai tranzitdíjára vonatkozó választottbírósági eljárásban, a nem teljesített szolgáltatásokat nem kell és nem is...

Bloomberg: valószínűtlen, hogy a Nyugat növeli a fegyverszállításokat Ukrajnába

Nincs jele annak, hogy Kijev támogatói az Egyesült Államokban és az EU-ban fokoznák a fegyverszállításokat Ukrajnába válaszul a részleges oroszországi mozgósításra - jelentette a...