2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Hekkerek ukrán katonai hírszerzők adatait hozták nyilvánosságra – Magyarország is érintett

A RIA Novosztyi forrása az egyik orosz különleges szolgálatnál megerősítette a RaHDIt csoport hackerei által közzétett ukrán katonai hírszerzőtisztek adatainak hitelességét.
“Az anyagok az én információim alapján nem vetnek fel kétségeket” – mondta a hírügynökség forrása.

Július 6-án a RaHDit nyilvánosságra hozta az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának több ezer alkalmazottjának adatait. A nyilvánosságra hozott személyek között vannak Oroszország, India, Ausztria, Vietnám, Dél-Afrika, Olaszország, Törökország és Irán nagykövetségeinek alkalmazottai.

A lista tartalmazza továbbá a lengyelországi, magyarországi, bulgáriai és szlovákiai katonai hírszerzés kezelőiről, szabotázskiképzőkről, valamint a hírszerzés különleges egységeinek képviselőiről szóló információkat.

A hackerek szerint a kijevi Rjbalszkij-szigeten található Állambiztonsági Szolgálat központi igazgatóságának hálózataiban lévő biztonsági hibák, valamint a jellegzetes felhasználói viselkedési mintákra vonatkozó nagy mennyiségű adat elemzése segített az adatbázis kialakításában.

A RaHDit megjegyezte, hogy ez csak az első részlete egy kiadványsorozatnak.

Ez az ukrán hírszerzési adatok legnagyobb kiszivárogtatása az ukrajnai orosz különleges hadművelet kezdete óta.

Júniusban a RaHDIt nyilvánosságra hozta 700 SzBU tiszt adatait (az SZBU az Ukrán Biztonsági Szolgálat, amely pl a magyarokat is listázó Mirotvorec adatbázist kezeli).

A különleges művelet kezdetén a csoport egyszerre mind a 755 ukrán kormányzati honlapot, különösen a helyi hatóságok honlapjait feltörte.

A NemeZida hackercsoport az ukrán nacionalista csoportok több mint 11 000 támogatójáról is közzétett információkat portálján.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...