2023, január 27.
1 C
Budapest
-3.5 C
Moszkva

Hekkerek ukrán katonai hírszerzők adatait hozták nyilvánosságra – Magyarország is érintett

A RIA Novosztyi forrása az egyik orosz különleges szolgálatnál megerősítette a RaHDIt csoport hackerei által közzétett ukrán katonai hírszerzőtisztek adatainak hitelességét.
“Az anyagok az én információim alapján nem vetnek fel kétségeket” – mondta a hírügynökség forrása.

Július 6-án a RaHDit nyilvánosságra hozta az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának több ezer alkalmazottjának adatait. A nyilvánosságra hozott személyek között vannak Oroszország, India, Ausztria, Vietnám, Dél-Afrika, Olaszország, Törökország és Irán nagykövetségeinek alkalmazottai.

A lista tartalmazza továbbá a lengyelországi, magyarországi, bulgáriai és szlovákiai katonai hírszerzés kezelőiről, szabotázskiképzőkről, valamint a hírszerzés különleges egységeinek képviselőiről szóló információkat.

A hackerek szerint a kijevi Rjbalszkij-szigeten található Állambiztonsági Szolgálat központi igazgatóságának hálózataiban lévő biztonsági hibák, valamint a jellegzetes felhasználói viselkedési mintákra vonatkozó nagy mennyiségű adat elemzése segített az adatbázis kialakításában.

A RaHDit megjegyezte, hogy ez csak az első részlete egy kiadványsorozatnak.

Ez az ukrán hírszerzési adatok legnagyobb kiszivárogtatása az ukrajnai orosz különleges hadművelet kezdete óta.

Júniusban a RaHDIt nyilvánosságra hozta 700 SzBU tiszt adatait (az SZBU az Ukrán Biztonsági Szolgálat, amely pl a magyarokat is listázó Mirotvorec adatbázist kezeli).

A különleges művelet kezdetén a csoport egyszerre mind a 755 ukrán kormányzati honlapot, különösen a helyi hatóságok honlapjait feltörte.

A NemeZida hackercsoport az ukrán nacionalista csoportok több mint 11 000 támogatójáról is közzétett információkat portálján.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...