2022, november 27.
6 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

Hazaárulás vádjával letartóztatták az Ukrajna Hőse címmel kitüntetett üzletembert

Hazaárulás vádjával őrizetbe vettek egy 83 éves, Ukrajna Hőse címmel kitüntetett üzletembert és volt törvényhozót Zaporozsjei terület Kijev által ellenőrzött részén – jelentette a helyi média ukrán rendvédelmi forrásokra hivatkozva.

Vjacseszlav Boguszlajev, a Motor Szics zaporozsjei repülőgépmotor-gyártó vállalat igazgatótanácsának elnöke életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat – írta a Zabor helyi honlap.

A Zabor forrásai szerint szombaton az ukrán biztonsági erők kísérettel vitték Boguszlajevet Kijevbe. Átkutatták az üzletember ingatlanát, aki – mint az oldal állítja – “régóta ismert egyértelműen oroszbarát nézeteiről”. Az ukrán média saját forrásaira hivatkozva megerősítette az információt.

Vlagyimir Rogov, a Zaporozsjei terület orosz közigazgatásának főtanácsának tagja a Telegramon kommentálta Boguszlajevnek az ukrán biztonsági szolgálat általi állítólagos őrizetbe vételét, és így nyilatkozott: “Ukrajna felfalja a hőseit”.

Két fotót is közzétett arról, ami állítása szerint Boguszlajev őrizetbe vételéről készült.

Boguszlajev 2000-ben megkapta az Ukrajna Hőse címet “az ukrán államnak a hazai mérnöki tudományok fejlesztésében nyújtott kiemelkedő szolgálataiért”. A mérnök és üzletember több mint egy tucat más kitüntetéssel rendelkezik, köztük az orosz barátság renddel, amelyet 2004-ben kapott “az orosz-ukrán együttműködés erősítéséhez való hozzájárulásáért”.

Az ukrajnai orosz katonai művelet megindítása óta Kijev drasztikus intézkedéseket vezetett be azokkal szemben, akiket “kollaboránsoknak” tart, vagyis akik oroszbarát nézeteket vallanak, vagy bármilyen módon segítik Moszkva erőit.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Egy amerikai tisztviselő szerint Oroszország egy nap alatt elpusztíthatja Ukrajnát

Az ukrán infrastruktúrára mért csapások megmutatták, hogy Oroszország rövid idő alatt képes elpusztítani az országot - írta honlapján Paul Craig Roberts, a Ronald Reagan-kormány...

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...