2022, november 27.
4.3 C
Budapest
-5.2 C
Moszkva

Oroszország melegedőpontokat nyitott az európai városokban

A finnországi és luxemburgi orosz kulturális központok már fogadják a látogatókat, akiknek “melegedniük” kell, mivel az energiaárak az egekbe szöknek – közölte az orosz szövetségi ügynökség, amely az ország külföldön élő honfitársaival és a nemzetközi humanitárius együttműködéssel foglalkozik.

A Rosszotrudnicsesztvo szervezet “melegedőpontokat” nyitott, amelyek lehetőséget biztosítanak a rászorulóknak, hogy teázás vagy filmnézés közben kimozduljanak a hideg otthonukból.

“Apránként jönnek az emberek. Finnországban, Luxemburgban már tegnap is melegedtek. A filmes program februárig tart” – mondta a szóvivő szombaton az orosz médiának.

A szervezet közölte, hogy az Európai Unióban folytatódik az energiaválság, amelyet az oroszellenes szankciók és az orosz energiaszállítások erőteljes csökkenése súlyosbít. Hozzátette, hogy az Oroszországból érkező emberi melegségre és hagyományos vendégszeretetére van szükségük a megfagyó európai családoknak.

Miközben az ügynökség hangsúlyozta, hogy orosz kulturális központok kívül állnak a politikán, az ügynökség vezetője, Jevgenyij Primakov világossá tette, hogy szerinte ki a felelős a kibontakozó válságért.

“Európaiak, ne fagyjatok meg az ostoba és gonosz vezetőitek miatt! Ha a gyermekeitek otthon kabátokba burkolóznak, és azért kezdtek el erősen spórolni az áramon, mert Ursula [von der Leyen], Olaf [Scholz] és Emmanuel [Macron] az ukrán náciknak fegyverekre adta a pénzt, gyertek és melegedjetek fel a fővárosotok [orosz] kulturális központjaiban” – írta a Telegramon.

Az orosz házak látogatói a teázás, a filmek és rajzfilmek élvezete mellett feltölthetik telefonjaikat, és sok érdekes dologba is bekapcsolódhatnak – mondta Primakov.

Moszkva ukrajnai katonai műveletének megindulása után az uniós hatóságok ígéretet tettek arra, hogy a lehető leggyorsabban megszüntetik az orosz energiaszállításoktól való függőségüket.

Vlagyimir Putyin elnök a gazdasági öngyilkossághoz hasonlította a blokk azon kísérleteit, hogy elvágja magát az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán: szükség van egy szuverén Ukrajnára

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén - tájékoztatta az MTI-t...

Putyin: hamarabb kellett volna újraegyesülni a Donbasszal

A Donbassz újraegyesítésének Oroszországgal már korábban meg kellett volna történnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök a különleges katonai műveletben részt vevő katonák édesanyjaival...

Videó: üres polcok és pánikfelvásárlás Kijevben

Az ukrán főváros lakói aktívan vásárolják fel az élelmiszereket, a kenyérpolcok üresek - közölte a Strana.ua ukrán online lap a Telegram-csatornáján. "A helyiek videókat tesznek...