2023, február 2.
6.5 C
Budapest
-0.3 C
Moszkva

Háborús provokációval vádolja a lett külügyminisztert a rigai orosz nagykövetség

A rigai orosz nagykövetség szerint Edgars Rinkevics lett külügyminiszter felhívása, miszerint Kijevnek lehetővé kell tennie, hogy NATO fegyverekkel orosz repülőtereket és orosz rakétabázisokat támadjon, nagyszabású háború kirobbantására való felbujtásnak minősül.

Korábban a lett külügyminiszter a Bloombergnek adott interjújában azt mondta, hogy Kijevnek “meg kell engedni”, hogy megtámadja az ukrajnai kritikus infrastruktúrát érintő rakétaállásokat, és nem kell félnie, hogy ez eszkalálódik.

“Az orosz külügyminisztérium a maga részéről nagyszabású háború szításával vádolta meg a lett külügyminisztérium vezetőjét, E. Rinkevicset. Mi ez, ha nem felbujtás egy nagyszabású háború kirobbantására?” – írta a diplomáciai képviselet a Telegram-csatornáján.

A nagykövetség megjegyezte, hogy “a miniszter engedélyével” ismét megerősítette a kijevi rezsim bábjellegét, amely nem mer lépni a nyugati patrónusok kötelezettségvállalása nélkül”.

“Mondanom sem kell, hogy a diplomáciai szolgálat minden tagjának, különösen a magas rangúaknak szakmai kötelessége, hogy ne szítsák a “háború lángját”, hanem inkább elősegítsék a konfliktusok békés megoldásának keresését. Úgy tűnik, hogy a lett miniszternek saját, őszintén szólva nagyon sajátos elképzelései vannak a diplomácia lényegéről és feladatairól a modern világban” – hangsúlyozta a diplomáciai képviselet.

Az orosz fegyveres erők október 10-én, két nappal a Krími híd elleni merénylet után, amelyet az orosz hatóságok szerint az ukrán különleges szolgálatok támogattak, csapásokat mértek az ukrán infrastruktúrára. A csapások célpontjai energetikai, védelmi, katonai és kommunikációs létesítmények voltak országszerte. Azóta minden nap légicsapásokat jelentettek be ukrajnai régiókban, néha az egész országban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...

Erdogan: kockázatos a tankszállítás, ami nem segíti az ukrán konfliktus lezárását

A NATO egyes országainak döntése, hogy harckocsikat küldenek Ukrajnába, nagy kockázatú lépés, amely valószínűleg nem fog segíteni a konfliktus lezárásában - mondta Recept Tayyip...