2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

Franciaország megkezdte az Oroszország elleni különleges bíróság létrehozását

Franciaország európai és ukrán partnereivel együtt megkezdte a munkát egy különleges bíróság felállítása érdekében, amely Oroszország ukrajnai tevékenységét vizsgálná – közölte a francia külügyminisztérium.

“Ami az Oroszország ukrajnai bűncselekményeivel foglalkozó különleges bíróság felállítására vonatkozó javaslatot illeti, megkezdtük a munkát európai és ukrán partnereinkkel” – mondta a francia külügyminisztérium szóvivője egy szerdai tájékoztatón.

Elmondta, hogy Franciaország támogatja az ukrán igazságügyi hatóságok és a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) által folytatott vizsgálatokat, hogy a bűncselekmények felelősei bíróság elé álljanak.

Közben Catherine Colonna francia külügyminiszter októberben azt mondta, hogy Párizs nem támogatja egy különleges bíróság létrehozásának ötletét, amely kivizsgálná Oroszország ukrajnai tevékenységét.

Korábban az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése egy különleges nemzetközi büntetőbíróság felállítását szorgalmazta Ukrajnával kapcsolatban, miközben kezdetben megsértette az eljárás pártatlanságának alapelvét, és Oroszországot már egy ilyen testület létrehozása előtt bűnösnek bélyegezte, valamint figyelmen kívül hagyta a Kijev Donbasszban elkövetett háborús bűneire vonatkozó korábbi jelzéseket.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár közölte, hogy Oroszország kategorikusan visszautasítja Kijev vádjait az ukrán területen elkövetett háborús bűncselekményekről.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...