2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Gesztusértékű orosz javaslat a kényszerrel besorozott kárpátaljai magyarok ügyében

Csikós Sándor összeállítása

Igor Korotcsenko, hírneves orosz katonai szakértő, az orosz HM katonai szakfolyóiratanak főszerkesztője, az orosz közszolgálati televízió “60 perc” c. vitaműsorának január 24-i adásában, a Leopárd tankok szállításával kapcsolatban (melyek képesek piszkos bombát, illetve nukleáris robbanófejeket tartalmazó lövegek szállítására és célba juttatására is) azt fejtegette: érlelődőben a “második kubai rakétaválság.

A műsorban kifejtette továbbá: milyen megoldást javasolna az ukrán hadseregbe erőszakkal besorozott kárpátaljai magyarok kimenekítésére.

Az alábbi főbb gondolatokat, javaslatokat fejtette ki:

  • Ukrajnában kezdetét vette a nemzetisegek erőszakos sorozása
  • Nagyon fontos, hogy, információs lehetőségeinket felhasználva a magyar nemzetiségű ukrán állampolgároknak azt tanácsoljuk: a frontra kikerülve, az első adandó alkalommal szökjenek át a frontvonalon, és adják meg magukat az orosz fegyveres erőknek.
  • Gondolom, meghozzuk a szükséges döntéseket annak érdekében, hogy ezeket a magyarokat – akiket erőszakkal kényszerítenek az Oroszország elleni harcra – hogy átadjuk őket Orbán Viktor kormányának.
  • Közvetlen Moszkva-Budapest légijáratot létesítünk.

(Megjegyzés: az általunk is életbe léptetett uniós döntés értelmében, országaink között is megszűnt a légi összeköttetés.)

És mindazokat a magyar nemzetiségű katonákat, akiket erőszakkal soroztak be az ukrán hadseregbe, Magyarországra juttatjuk. Ott pedig  – gondolom – Orbán Viktor kormánya megtalálja majd a módját annak, hogy nekik támogatást nyújtson.

  • Ez rendkívül fontos. Egyértelműen le kell szögeznünk: mindazok, akik átjönnek a frontvonalon, és megadják magukat, azok nem pusztán életüket őrzik meg. Hanem megváltják belépőjuket a jövőbe, megmentik önmagukat családjaik, rokonságuk számára.
  • Ebben a nehéz helyzetben ebből az álláspontból kiindulva, együtt kell működni Magyarországgal. Amelyik – noha maga is tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak – más NATO-tagállamoktól eltérően, nem vesz részt az Oroszország elleni politikai és katonai agresszió szélsőséges megnyilvánulásaiban.

Összeállította: Csikós Sándor

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó