2023, március 21.
11.2 C
Budapest
1.2 C
Moszkva

A Kreml cáfolja Johnson szavait, aki szerint Putyin rakétacsapással fenyegette meg őt

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő cáfolta Boris Johnson volt brit miniszterelnök azon állítását, miszerint Vlagyimir Putyin állítólag “rakétacsapással” fenyegette volna meg őt.

Johnson a BBC ma sugárzott dokumentumfilmjében ismertette a Putyinnal folytatott telefonbeszélgetést, amelyre nem sokkal az ukrajnai orosz különleges művelet előtt került sor. A bukott egykori miniszterelnök elmondása szerint figyelmeztette az orosz vezetőt, hogy a Nyugat szankciói következnek, ha katonai akcióba kezd Ukrajnában. Johnson állítása szerint Putyin rakétacsapással fenyegette meg.

“Nem, amit Johnson úr mondott, az nem igaz, vagy inkább hazugság. Továbbá, azt mondom, hogy ez vagy szándékos hazugság, akkor gondolom, az a kérdés, hogy milyen céllal döntött így, vagy tudattalanul tette, és valójában nem értette, hogy Putyin elnök úr miről beszélt vele. Akkor ez egy kicsit kellemetlenné válik elnökünk tárgyalópartnerei számára” – kommentálta Peszkov a volt miniszterelnök kijelentését.

Hozzátette, hogy tudja, miről beszélt Putyin Johnsonnal.

“Tudom, miről beszéltek azon a beszélgetésen, és még egyszer hivatalosan megismétlem: ez hazugság. Nem fenyegetőzött rakétacsapásokkal. Az Oroszország biztonságát érintő kihívásokról szólva Putyin elnök megjegyezte, hogy ha Ukrajna csatlakozna a NATO-hoz, akkor a NATO vagy az Egyesült Államok rakétáinak esetleges telepítése a határaink közelében azt jelentené, hogy bármely rakéta percek alatt elérné Moszkvát” – magyarázta a szóvivő.

Hozzátette, hogy ha a film további része Johnsonnal ugyanebben a szellemben zajlik, akkor nem érdemes rá időt pazarolni.

Az orosz és a brit vezető közötti telefonbeszélgetésre 2022. február 2-án került sor. A két fél véleményt cserélt a belső ukrán válságról és az Oroszország által követelt biztonsági garanciákról.

Putyin különösen arra hívta fel a figyelmet, hogy a NATO nem hajlandó megfelelően reagálni Oroszország jogos aggodalmaira, valamint arra, hogy Kijev folyamatosan szabotálja a minszki megállapodásokat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó