2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Finnország is megtiltja az orosz rendszámú járművek belépését

Finnország néhány kivételtől eltekintve megtiltja a személygépkocsik belépését Oroszországból – közölte Elina Valtonen, az ország külügyminisztere egy sajtótájékoztatón.

“Finnország ma éjfélkor vezeti be a tilalmat” – mondta.

Ezt követően csak az Oroszországban állandóan tartózkodó uniós állampolgárok, családtagjaik és diplomaták léphetnek be az Oroszországban bejegyzett személygépkocsival a országba. A humanitárius okok is a kivétel közé került.

Észtország, Lettország és Litvánia a héten hasonló határozatot fogadott el.

Az Európai Bizottság szeptember 8-án pontosítást tett közzé, amelyben közölte, hogy az Európa Tanács által Oroszországgal szemben még 2022-ben bevezetett szankciók az orosz rendszámmal rendelkező személygépkocsikra is vonatkoznak. Ennek értelmében az oroszok még turisztikai céllal sem léphetnek be személygépkocsival az Európai Unió területére, még rövid időre sem.

A szövegből formálisan következik, hogy számos áru, köztük telefonok, laptopok, ruhák és higiéniai termékek is tilalom alá esnek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó