2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

Felmérés: történelmi mélyponton Bidé népszerűsége

Joe Biden amerikai elnök népszerűségi mutatója az eddigi legalacsonyabb értékre, a 30 százalék alá esett – derül ki a szombaton közzétett új közvélemény-kutatási eredményekből.

A Civiqs online közvélemény-kutató és elemző cég által végzett napi követéses felmérés szerint az amerikai regisztrált szavazók mindössze 29%-a helyesli, ahogyan Joe Biden a munkáját végzi, 58%-uk helyteleníti azt, 13%-uk pedig még mindig bizonytalan.

A felmérésből az is kiderült, hogy az amerikaiak több mint fele minden korosztályban, valamint az iskolai végzettség és a nemek szerinti csoportokban nagyrészt helyteleníti Biden teljesítményét. A fehér amerikaiak 66%-a nem támogatja őt, de továbbra is népszerű az afroamerikai lakosság körében, ezen a csoporton belül 55%-uk mondta, hogy helyesli Biden tevékenységét.

Az amerikai elnöknek szinte minden államban alacsony a népszerűsége, említésre méltó kivétel Hawaii és Vermont. Biden szülővárosa, Delaware is negatív véleménnyel van róla, 54%-uk szerint nem jól végzi a munkáját.

Az amerikai elnök a demokraták körében 63%-os népszerűséget aratott, míg a republikánusok körében 97%-os elutasítók arányt ért el.

Az új adatok azután kerültek közlésre, hogy a Harvard CAPS-Harris június végén végzett felmérése szerint az amerikaiak mindössze 29%-a szeretné, ha Biden újraindulna a választáson. A felmérés szerint az általános támogatottsága 38%-os volt.

Az elnök támogatottsága egyre csökken, mivel az amerikaiak aggódnak a növekvő infláció, a rekord benzinárak és a fenyegető recesszió miatt. A Civiqs közvélemény-kutatás egy mozgalmas hét után készült, amikor július 4-én tömeges lövöldözés történt, amely hét ember életét követelte.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...