2022, december 1.
3.8 C
Budapest
-13.8 C
Moszkva

Bild: Holnap Putyin elzárja a gázcsapot… De vajon kinyitja-e újra?

“Holnap Putyin elzárja a gázcsapot… De vajon kinyitja-e újra?” – teszi fel a kérdést a Bild mai cikkében, hangsúlyozva, hogy a német ipar rendkívül aggódik az orosz gázszállítások esetleges megszakadása miatt.

A vegyipar és a gyógyszeripar különösen érintett lesz. A Vegyipari Szövetség szerint az energia 15%-át fogyasztják. Christian Kullmann szakszervezeti elnök szerint a gáz ára “túlzó”.

Wolfgang Grosse-Entrup, a szakszervezet ügyvezető igazgatója elmondta: “Felkészülünk a gázimport csökkentésére vagy leállítására.” Németország déli és délkeleti részén a csővezetékrendszer miatt a legsúlyosabban a vállalkozásokat érinti. Északon és nyugaton könnyebb lesz a gázellátás biztosítása a fontos kikötőkkel való összeköttetés miatt.

A ThyssenKrupp csoport szóvivője kifejtette, hogy a gáz megtakarításának lehetősége “csak nagyon kis mértékben” áll fenn, és hogy a termelés leállása és műszaki károk fenyegetnek.

A hónap elején a Gazpromhoz tartozó Nord Stream AG közölte, hogy július 11-től tíz napra leállítja az Északi Áramlat-1 gázvezetéket, az egyik fő vezetékét, a tervezett éves karbantartás miatt. Az üzemeltető kiemelte, hogy a leállásról előzetesen minden partnerrel megállapodtak.

A múlt hónapban az orosz energiaóriás 60%-kal csökkentette a vezetéken keresztül Németországba szállított gázmennyiséget a működési problémák miatt, amelyeket az okozott, hogy egy karbantartásra küldött gázturbina nem érkezett vissza időben Kanadából.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...