2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Felmérés: a magyarok 72 százaléka szerint a szankciók ártanak Magyarországnak és Európának

A magyarok több mint 70 százaléka úgy véli, hogy az oroszellenes szankciók károsak Magyarországra és egész Európára nézve is – derül ki a Szazadvég közvélemény-kutató központ felméréséből.

A válaszadók 72 százaléka “inkább károsnak” nevezte az Európai Unió és az Egyesült Államok által Oroszország ellen bevezetett szankciókat, míg csak a válaszadók 21 százaléka ismerte el azokat “hasznosnak”.

Ezen túlmenően a megkérdezettek fele szerint a korlátozó intézkedések túlzóak, további egynegyedük szerint elegendőek, egyötödük szerint pedig elégtelenek.

A magyarok túlnyomó többsége – 86 százaléka – “inkább egyetértett” azzal, hogy Oroszországnak és Ukrajnának béketárgyalásokat kellene kezdenie. Ezt a nézetet a magyar kormány is többször hangoztatta.

A felmérést szeptemberben végezték telefonos megkeresések segítségével. A felmérésben 1000 felnőtt magyarországi válaszadó vett részt.

Korábban Orbán Viktor, miniszterelnök kijelentette, hogy az oroszellenes szankciók nem ingatják meg Moszkvát, miközben Európa mély gazdasági és politikai válságban van és már négy kormány is megbukott. Ugyanakkor azt mondta, hogy az EU-tagok elszalasztották a lehetőséget, hogy közvetítsenek az ukrajnai konfliktusban, amikor nem hajtották végre a minszki megállapodásokat.

Az Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására irányuló különleges katonai művelet elindítása után a Nyugat növelte az Oroszországra gyakorolt szankciós nyomást. Az ellátási láncok megszakadása az európai országokban és az Egyesült Államokban az üzemanyag- és élelmiszerárak emelkedéséhez vezetett, ami háztartások millióit érintette.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...