2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

Erősítést küld az orosz katasztrófaelhárítás Törökországba

Az eddigi, több mint száz fős orosz mentőalakulat megerősítésére újabb egység indul Törökországba a földrengés áldozatainak megsegítésére – jelentette be Alekszandr Kurenkov, az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva.

Danyiil Martinov, a miniszter tanácsadója elmondta, hogy az újabb, harmadik csoport több mint ötven emberből áll majd. Az orosz mentők Kahramanmaras tartományban tevékenykednek, ahol a katasztrófa a legsúlyosabb károkat okozta.

Korábban Alekszandr Csuprijan, a katasztrófavédelmi tárca helyettes vezetője közölte, hogy Moszkva segítségnyújtása mindaddig folytatódik, amíg a török hatóságok igénylik. Mint mondta, Kahramanmarasban az oroszok a város felderítését követően a legnagyobb károkat elszenvedett negyedekben végzik a mentést és a következmények felszámolását.

A TASZSZ közölte, hogy a földrengés következtében egy orosz nő életét vesztette. A Törökországba érkező katasztrófavédelmi szakemberek egy különítménye a helyszínen igyekszik utánajárni annak az értesülésnek, miszerint a Hatay tartománybeli Antakyában a romok alatt rekedt egy négytagú, kétgyermekes orosz család.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma korábban egy több mint ötven fős mentőalakulatot küldött Szíriába is. Tagjai a Szana szíriai hírügynökség szerint kedden egy kilencéves kislányt mentettek ki a romok alól Dzsebla városban.

Oleg Jegorov vezérőrnagy a RIA Novosztyi hírügynökségnek azt mondta, hogy a Szíriában állomásozó orosz katonai kontingens tagjai kedden 42 embert mentettek ki élve a törmelékből, 57 holttest kiemelése mellett. 194 lakos kapott tőlük orvosi segítséget.

Aleppóban, Hamában, Dzseblában és Sztamuban véradó állomást nyitottak az orosz erők, és nyolc humanitárius segítségnyújtó helyen 11 tonna élelmet és alapvető szükségleti cikket osztottak szét.

Iránnak is küldenek segítséget

Az orosz katasztrófavédelem szerdán a Moszkva melletti Zsukovszkij repülőtérről egy 35 tonna humanitárius segéllyel megrakott Il-76-os repülőgépet indított Iránba, ahol a földrengés szintén áldozatokat követelt, és károkat okozott. A szállítmány cukrot, lisztet, növényi olajat, sátrakat, meleg takarókat, tűzhelyeket és egy mobilgenerátort tartalmaz.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó