2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Erdogan az amerikai nagykövetnek: szégyellje magát! Az ajtónk bezárult előtte, többé nem jöhet be

Recep Tayyip Erdogan török elnök kijelentette, hogy mostantól “zárva vannak az ajtói” Jeffry Flake, az Egyesült Államok ankarai nagykövete előtt, és bírálta a diplomatát, amiért nemrég találkozott riválisával a közelgő elnökválasztáson – írja a Star című török lap.

Erdogan vasárnap Isztambul Bagcilar kerületében részt vett egy ünnepségen, amelyet a pusztító földrengéssorozat nyomán épült közel 100 ház és más létesítmény hivatalos átadásának szenteltek. A szélsőjobboldali Szürke Farkasok mozgalom tisztségviselőinek egy csoportjával folytatott utólagos találkozóján a május 14-i választásra és az amerikai követ állítólagos diplomáciai hatáskörrel való visszaélésére összpontosított.

“Meg kell leckéztetnünk Amerikát ezeken a választásokon” – mondta Erdogan, akit az Anadolu idézett.

Flake nagykövet március 29-én találkozott a Köztársasági Néppárt (CHP) vezetőjével, Kemal Kilicdarogluval, “a török politikai pártokkal a két ország közötti kölcsönös érdeklődésre számot tartó kérdésekről folytatott folyamatos megbeszélések részeként” – olvasható az amerikai nagykövetség tweetjében.

“A mi ajtónk bezárult előtte, többé nem jöhet be. Miért?” – mondta Erdogan. “Szégyellje magát, gondolkodjon a fejével. Ön egy nagykövet. A beszélgetőpartnere itt az elnök”.

Erdogan megjegyzései kevesebb mint hat héttel azelőtt hangzottak el, hogy május 14-én elnök- és parlamenti választásokat tartanak Törökországban, ahol Kilicdaroglut a hat ellenzéki pártból álló szövetség állítja fő ellenfelének a hónapok óta tartó politikai belharcok után. Az elnök és kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja várhatóan kemény kihívással néz majd szembe a február eleji pusztító földrengés után, amely több mint 50 000 ember halálát okozta az országban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó